Hartslagmeter Nymi wil je ultieme vervanger van je passwords én sleutelbos worden


Het is haast geen doen meer: zoveel passwords, pincodes en geheime zinnen om je clubhuis binnen te komen. Om over die steeds groter wordende sleutelbos nog maar te zwijgen. Canadese startup Nymi wil daar met hun armband spoedig een einde aan maken. De hartslagmeter moet de ultieme beveiliging worden.

Het team achter Nymi begon in 2011 al met het ontwikkelen van hun product en wist recent een behoorlijk investering van 1.4 miljoen Canadese dollars binnen te slepen. Daarmee hoopt het team nu begin 2014 de eerste armbanden op de markt te brengen.

De armband moet zoals gezegd de ultieme sleutel worden, waarbij het een persoon herkent op basis van de vorm van de hartslag. Daarvoor gebruikt de armband een ECG-sensor die in de band zit verwerkt.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld vingerafdrukken of het scannen van een iris hoeft een gebruiker bij het dragen niet steeds opnieuw een actie uit te voeren om iets te ontgrendelen: zolang de armband om je pols zit, heb je toegang tot de beveiligde gegevens.

nymi_design

De Nymi werkt via een gesloten loop: een metalen sensor zorgt er voor dat de armband je hartslag meet en verbind vervolgens met andere apparatuur via Bluetooth. Denk hierbij aan autosleutel, een smartphone of bijvoorbeeld een betaalpunt of OV Chippaal.

Als alles loopt zoals gepland, rollen de eerste armbanden in het voorjaar van 2014 van de fabrieksbanden. De Nymi armband is nu al te bestellen voor een bedrag van $79.