‘HBO wilde Game of Thonres-hacker 250.000 dollar betalen’

HBO wilde de hackersgroep ‘Mr. Smith’, die onder meer scripts van Game of Thrones lekte, 250.000 dollar betalen om de schade te beperken. Dat schrijft Variety op basis van een niet-gepubliceerde e-mailwisseling tussen HBO en de hackersgroep. Het bericht werd verstuurd op 27 juli, voordat het nieuws over de hack bekend werd.

Volgens en bron van Variety was de e-mail bedoeld om tijd te rekken. Ook wilde het bedrijf daarmee kijken of 250.000 dollar voldoende was om de hackers tevreden te stellen.

Deze week werd bekend dat de hackersgroep een chantagevideo naar HBO heeft gestuurd. Daarin eist de groep een bedrag dat gelijk is aan ‘zes maanden salaris’. De hackersgroep beweert met zijn praktijken jaarlijks tussen de 12 en 15 miljoen dollar te verdienen. HBO zou dus minstens 6 miljoen dollar neer moeten tellen.

Slachtoffer

Mr. Smith beweert in totaal 1,5 terabyte aan data in bezit te hebben. Afgelopen maandag zette de groep bestanden ter grootte van 3,4 GB online. Daaronder bevonden zich scripts van Game of Thrones, maar ook e-mailberichten en andere interne documenten. HBO zegt de hack te onderzoeken met beveiligingsexperts en de politie.

De hackers zeggen jaarlijks een half miljoen dollar te spenderen aan de aankoop van zero days. Dat zijn kwetsbaarheden die nog niet publiekelijk bekend zijn of door de maker van software zijn ontdekt. Mr. Smith beweert verder dat HBO zijn zeventiende doelwit is. Slechts drie eerdere slachtoffers weigerden te betalen, claimt de groep.