Netflix in gesprek met Disney om Marvel- en Star Wars-films na 2019 te blijven streamen

Netflix is in gesprek met Disney om nieuwe Marvel- en Star Wars-films ook na 2019 aan te kunnen bieden. Dat meldt Reuters. Eerder deze week maakte Disney bekend vanaf 2019 geen nieuwe films meer op Netflix uit te brengen. In plaats daarvan start het mediabedrijf zijn eigen streamingsdienst.

Ted Sarandos, Chief Content Officer bij Netflix, zegt tegen Reuters dat Netflix ‘actief gesprekken voert’ met Disney om nieuwe Marvel- en Star Wars-films alsnog binnen te halen. Disney-topman Bob Iger zei eerder deze week dat er mogelijkheden zijn dat Marvel- en Star Wars-films naar andere streamingsdiensten gaan. Disney zou echter ook kunnen besluiten om de rechten voor zichzelf te houden.

Disney wil zijn streamingsdienst vanaf 2019 aanbieden. De dienst zal vooralsnog alleen beschikbaar zijn in de Verenigde Staten. Deals tussen Netflix en Disney buiten de Verenigde Staten blijven voorlopig nog bestaan. Hoe lang dat echter het geval blijft, is niet bekend.

‘Aanvullend aanbod’

Sarandos noemde de streamingsdienst van Disney in een interview met Reuters ‘aanvullend’ op die van Netflix. Dat traditionele mediabedrijven hun media direct aan hun klanten willen aanbieden, is volgens hem een logische stap. Sterker nog: Netflix rekende daar altijd al op.

Het is de reden dat Netflix steeds meer inzet op eigen films en series. In dat geval heeft het bedrijf immers zelf de rechten en hoeft het niet met andere partijen te onderhandelen over licenties. Netflix wil dat uiteindelijk de helft van zijn aanbod uit eigen films en series bestaat.