HBO Max crasht door première House of the Dragon

Paddy Considine als koning Viserys in House of the Dragon

Het kan je niet ontgaan zijn: gisteravond (Amerikaanse tijd) verscheen de allereerste aflevering van de Game of Thrones-prequel House of the Dragon. Maar dat verliep niet geheel zonder problemen. Streamingdienst HBO Max crashte namelijk als gevolg van die première.

Na jaren wachten op een serie zo groots als Game of Thrones is het nu eindelijk zo ver: de beste kanshebber om in de enorme schoenen van de serie te stappen is verschenen. Tenminste, de eerste aflevering is nu te streamen bij HBO Max. En logischerwijs deden miljoenen mensen wereldwijd dat ook zo snel mogelijk. Maar daar kwamen dus wel wat problemen bij kijken.

[related slug=”vanaf-deze-zondag-kijk-je-house-of-the-dragon-dit-moet-je-weten/”} Gebruikers meldden bijvoorbeeld dat ze een foutmelding kregen, waarin stond dat de titel niet beschikbaar was. Ook werd er geklaag dat de gehele app crashte, zo schrijft Deadline. De helpdesk probeerde te helpen door bijvoorbeeld te adviseren om de app opnieuw op te starten. Maar er bleven dus problemen.

Uiteindelijk werd bekendgemaakt dat een klein aantal gebruikers inderdaad problemen kon ervaren. Het ging volgens HBO Max specifiek om gebruikers die via Fire TV-apparaten van Amazon de aflevering probeerden te streamen. Mocht jij er dus ook last van hebben, dan kun je proberen de aflevering via een ander apparaat te streamen.

Positieve reviews voor House of the Dragon 

De nieuwe serie House of the Dragon speelt zich zo’n 200 jaar voor Game of Thrones af en gaat over de Targaryen-familie. In die periode ontstond er namelijk een burgeroorlog die ook wel Dance of the Dragons genoemd wordt. Verschillende leden van de familie vinden dat ze recht hebben op de troon, wat logischerwijs voor problemen zorgt.

De serie krijgt veelal positieve recensies. The Guardian noemt het bijvoorbeeld een enorm succes, net als The Wall Street Journal. “Alleen de eerste zes afleveringen waren beschikbaar voor recensies, maar die hoofdstukken zetten een erg overtuigende wereld en bevolking neer”, zegt The Wall Street Journal bijvoorbeeld. En ook BBC is positief: “Het is pure Game of Thrones – maar niet zoals je je herinnert.”

Toch zijn er ook wat mindere recensies, zoals van The Hollywood Reporter en The New York Times. Zij vinden bijvoorbeeld dat de serie nog echt zijn eigen stem moet vinden en dat de focus op alleen de Targaryens de serie minder interessant maakt. De Rolling Stone en The Verge zijn zelfs best negatief, vooral omdat ze de karakters saai en tweedimensionaal vinden.

Maar uiteindelijk zul je toch vooral zelf moeten beslissen wat je van de serie vindt. De eerste aflevering is in ieder geval te streamen via HBO Max en vanaf nu verschijnt er iedere week weer een nieuwe aflevering.

Beeld: HBO