Zien: de eerste teaser van Netflix-serie Wednesday

Wednesday

Vrijwel iedereen kent ze wel: de Addams Family. Door de jaren heen zijn er diverse films en series over deze bizarre familie gemaakt, en nu komt er weer een nieuwe bij. Netflix brengt binnenkort namelijk Wednesday uit, met de dochter uit de familie in de hoofdrol. De allereerste teaser trailer is nu verschenen.

Voor wie de Addams Family niet kent: dit fictieve gezin is een satirische versie van de ideale Amerikaanse familie in de 20e eeuw, maar dan met een twist. Ja, ze zijn rijk en ja, ze zijn aristocratisch. Maar ze hebben ook een voorliefde voor het macabere. Het leukste van alles: ze hebben geen flauw idee dat anderen het wat vreemd of zelfs eng vinden.

Het gezin bestaat uit ouders Gomez en Morticia, oom Fester, butler Lurch, oma en kinderen Wednesday en Pugsley. De familie verscheen voor het eerst in 1938 in strips in The New Yorker. Later verschenen er dus ook vele films en series.

Eigen serie voor Wednesday

Dochter Wednesday krijgt nu dus haar eigen serie. Daarin is ze ondertussen zestien jaar oud en gaat ze naar de Nevermore Academy. Maar alsof het leven op de middelbare school alleen al niet ingewikkeld genoeg is, probeert ze ook haar paranormale gaven onder de knie te krijgen. Tegelijkertijd probeert ze ook nog een gruwelijke seriemoordenaar tegen te houden én is ze bezig met het oplossen van een moordmysterie waar haar ouders 25 jaar geleden bij betrokken waren. Saai is het leven dus niet.

De serie kent alvast een aantal grote namen. Zo wordt de serie gemaakt door Tim Burton, bekend van bijvoorbeeld The Nightmare Before Christmas, Sweeney Todd en Edward Scissorhands. De rol van Wednesday zelf wordt gespeeld door Jenna Ortega, die we ook kennen van bijvoorbeeld Scream en The Babysitter: Killer Queen. Verder zien we Catherine Zeta-Jones (Chicago, The Mask of Zorro) als Morticia, Luis Guzmán (Traffic, Boogie Nights) als Gomez en Isaac Ordonez als Pugsley. Andere rollen worden gespeeld door onder meer Gwendoline Christie (Game of Thrones, Star Wars), Jamie McShane (Bloodline) en Hunter Doohan (Your Honor).

Helaas is nog niet bekend wanneer de serie precies verschijnt. Netflix vertelt ons nu alleen nog dat de serie dit najaar verschijnt.

Beeld: Netflix