Zien: Audi geeft teaser van autonoom parkerende A8

Audi-A8

Audi onthult op 11 juli de nieuwe Audi A8. Er is echter nu al een teaser opgedoken van de auto, die deels zelfrijdend moet worden. Op de beelden is te zien hoe de auto zelfstandig gaat parkeren.

Volgens de video hoef je alleen maar op een knop te drukken, waarop de Audi A8 zichzelf omdraait en achteruit inparkeert. Handig als je snel weg moet: parkeren hoef je dus zelf niet meer te doen. Heel bijzonder is de ontwikkeling echter niet, want Tesla’s kunnen dit al sinds begin 2016 doen.

Het is echter wel een van de nieuwe features die de A8 naar verwachting krijgt. Zoals gezegd wordt de auto deels autonoom, wat betekent dat hij diverse taken zelf uit kan voeren. Daarnaast zegt de fabrikant dat tijdens de Audi Summit, waar de A8 gepresenteerd wordt, er “diverse pionierende oplossingen voor het vervoer van morgen” getoond worden. De focus ligt op de toekomst van autorijden en communicatie.

New York

Ook heeft Audi vandaag aangekondigd dat het het eerste bedrijf is met een vergunning van de staat New York voor het testen zelfrijdende auto’s. Daar werd onlangs aangekondigd dat er in de staat autonome auto’s getest mogen worden.