De Healthy Home Coach van Netatmo helpt jouw huis gezond te houden

Netatmo-Healthy-home-coach

De Healthy Home Coach is een apparaatje dat het klimaat bij je thuis analyseert en hier feedback over geeft. Het apparaat meet de temperatuur, het geluid, luchtvochtigheid en -kwaliteit in je huis. Deze kwaliteit ligt volgens een onderzoek van EPA vaak lager dan je zelf denkt.

We brengen tot wel 90 procent van onze tijd binnenshuis door, waar de lucht 3 tot 8 keer zo vervuild is als buitenshuis. Dit zijn erg verontrustende feiten die de inspiratie gaven om de Healthy Home Kit te ontwerpen volgens Fred Potter, oprichter en CEO van Netatmo.

Afgestemd op je gezin

Het is moeilijk om te weten wanneer je huis niet gezond is, omdat je het niet ziet of voelt. De binnenklimaatmonitor werkt daarom met Apple HomeKit en stuurt je notificaties over het klimaat in je huis. Zo verzamelt het apparaat ook gegevens van de bewoners van het huis en past zijn feedback daarop aan.

De Healthy Home Coach weet bijvoorbeeld wanneer er een klein kind aanwezig is. Dat is belangrijk bij de feedback, want een kamer die aangenaam aanvoelt voor een volwassene is vaak te warm voor een klein kind. Om te vermijden dat het kind ’s nachts huilend en zwetend wakker word, krijg je hier een melding van op je smartphone.

De monitor is helaas niet compatibel met andere Netatmo-apparaten. Een gemist kans, want je zal dus alsnog zelf de verwarming zachter moeten zetten bij deze feedback. De Healthy Home Coach kun je bestellen voor 99 euro op netatmo.com.