Helaas: we moeten nog lang wachten op House of the Dragon seizoen 2

House of the Dragon seizoen 2

Het eerste seizoen van House of the Dragon sloot vorige week af met een zinderende seizoensfinale. Maar helaas voor ons duurt het nog even voor het verhaal weer verder gaat. House of the Dragon seizoen 2 verschijnt namelijk nog lang niet. Dat heeft chief content officer Casey Bloys van HBO tegenover Vulture laten weten.

De laatste aflevering van het eerste seizoen van House of the Dragon liet ons vorige week op het puntje van de stoel zitten. Na veel diplomatieke pogingen werd de eerste stap naar oorlog toch echt genomen, al was dat per ongeluk. Aemond’s draak at namelijk die van Lucerys op, met Lucerys er nog op. Met andere woorden: Lucerys is dood. En daarmee is ook direct duidelijk wat er ons in seizoen twee te wachten staat: gevechten en ongetwijfeld weer een hele hoop drama tussen de Targaryen-familie.

Maar het duurt dus nog even voor we House of the Dragon seizoen 2 kunnen zien, zo heeft Bloys duidelijk gemaakt. De productie van dat seizoen moet namelijk nog beginnen. “We zijn pas net begonnen met het uitwerken van het plan en net als vorige keer zijn veel dingen onbekend. We proberen niet bedeesd of geheimzinnig te zijn, maar je wil niet zeggen dat het op een bepaalde datum verschijnt als je het later moet verschuiven.”

Nog zeker een jaar wachten

Dus wanneer komt dat tweede seizoen dan wel? “Verwacht het in ieder geval niet in 2023”, aldus Boys. Hij heeft het zelf over “ergens in 2024”. Over meer dan een jaar dus.

Heel verrassend is dat overigens niet. Game of Thrones – waar House of the Dragon een prequel van is – had ook lange wachttijden tussen de laatste seizoenen in. Tussen seizoen 6 en 7 zat zelfs dertien maanden, en het laatste seizoen volgde pas na twintig maanden wachten. Laten we hopen dat we niet zó lang op House of the Dragon seizoen 2 hoeven te wachten.

Beeld: WarnerMedia/HBO