Zien: Inwijding Eminem (en anderen!) in Rock & Roll Hall of Fame komt naar HBO Max

Eminem

Het is jaarlijks een groot spektakel: de inwijding van nieuwe artiesten in de Rock & Roll Hall of Fame. Afgelopen weekend vond de 37e ceremonie plaats, waar grootheden als Judas Priest, Lionel Richie, Dolly Parton en Eminem werden toegevoegd aan de Hall of Fame. Dat leverde een toffe show op, die binnenkort ook op HBO Max te zien is.

In totaal werden negen artiesten toegevoegd aan de Rock & Roll Hall of Fame vanwege ‘Musical Excellence’. Dit jaar waren dat Eminem, Pat Benater en Neil Giraldo, Duran Duran, Eurythmics, Dolly Parton, Lionel Richie, Carly Simon, Judas Priest en Jimmy Jam & Terry Lewis. Daarnaast zijn Harry Belafonte en Elizabeth Cotten toegevoegd vanwege vroege invloed en krijgen Allen Grubman, Jimmy Iovine en Sylvia Robinson de Ahmet Ertegun Award, wat ze ook een plek oplevert in de Rock & Roll Hall of Fame.

Inwijding Eminem speciaal

De meeste aandacht gaat momenteel echter naar Eminem, om een goede reden. Hij is namelijk lid van slechts een klein groepje artiesten dat direct in het eerste jaar dat hij in aanmerking kwam voor een plek in de Hall of Fame ook werd toegevoegd. De andere artiesten kwamen daar al langer voor in aanmerking, maar moesten tot dit jaar wachten. “Ik realiseer me wat een eer het is dat ik hier vanavond sta en wat een privilege het is dat ik de muziek kan maken waar ik van hou”, zei hij, weet Vulture.

De inwijding zelf is overigens een flink spektakel. Iedere artiest wordt voorgedragen door een ander. Zo werd Eminem voorgedragen door Dr. Dre. Daarnaast treden de artiesten zelf ook op. Delen van dit alles zijn inmiddels op YouTube verschenen. Maar wie de volledige show wil zien, kan binnenkort terecht bij HBO Max. Vanaf 19 november is de ceremonie daar namelijk in zijn geheel te streamen.

Foto: Shutterstock.com