Het “connected toilet” de nieuwste hype in Japan

Terwijl wij hier in Europa watertandend uitkijkend naar de lancering van de Nest thermostaat op ons continent, zijn ze in het Verre Oosten al weer toe aan de volgende stap van connected devices. De nieuwste hype in Japan: een multimedia toilet, te bedienen met je smartphone!

Het zijn maar malle tijden, zo af en toe. Terwijl we er nog aan moeten wennen dat we de stroom kunnen monitoren op onze smartphone of zelfs onze auto kunnen starten, beginnen de volgende generatie ideeën zich al te ontplooien.

Zoals de “Satis” (Google Translate paraat!), een toilet van Japanse afkomst. Op het eerst gezicht misschien niets heel erg opvallend, maar deze pot heeft inhoudelijk toch wel wat meer te brengen dan zijn collega’s in het sanitair.

Middels bluetooth kun je namelijk je smartphone verbinden met de pot om vervolgens met de bijbehorende app niet alleen de pot draadloos te kunnen laten doorspoelen, maar ook volautomatisch de toiletzitting te laten stijgen (of zakken, heren!).  Maar dat niet alleen: de pot heeft ook speakers, zodat je direct je favoriete deuntje kunt afspelen. En dan de app houdt ondertussen een dagboekje voor je bij. Wat zou Big Bang Theory’s Sheldon daar blij mee zijn!

Natuurlijk niet gek dat een uitvinding als deze als eerst groots wordt opgepakt in het toch al behoorlijk op hygiëne gefixeerde Japan. Die malle muziekjes daar gelaten: handsfree de boel bedienen zou ik persoonlijk helemaal geen gek idee vinden in bijvoorbeeld de horeca…