Het legendarische verhaal van Sega versus Nintendo wordt een tv-serie

Nintendo-Switch-NES-Controller

Het is een legendarisch verhaal: de strijd tussen Sega en Nintendo. Zo legendarisch zelf dat Blake J. Harris er een boek over schreef. Dat boek wordt nu omgezet naar een tv-serie, meldt Deadline. De serie wordt ontwikkeld door Seth Rogen, Point Grey Pictures en Legendary TV.

Het boek, Console Wars: Sega, Nintendo and the Battle that Defined a Generation, verscheen in 2014. Daarin wordt beschreven hoe Sega, een klein game-bedrijf geleid door een onwaarschijnlijke leider en een team aan rebellen, de concurrentie aanging met Nintendo en de video game-industrie revolutioneerde.

Het boek is geschreven in de stijl van een fictief verhaal, maar gaat eigenlijk over echte gebeurtenissen. Zo zitten er fictieve dialogen in, die gebaseerd zijn op echte interviews met belangrijke mensen uit die tijd. Eerder waren er al plannen om er een film of een documentaire van te maken, maar die zijn tot nu toe nog niet verschenen.

Details

De eerste aflevering wordt geregisseerd door Jordan Vogt-Roberts, bekend van Skull Island. Mike Rosolio, die ook aan American Vandal werkte, schrijft de aflevering. Seth Rogen wordt samen met Evan Goldberg, eigenaar van Point Grey Pictures, executive producer.

Het is echter nog onbekend wanneer we de serie kunnen verwachten. Ook is niet duidelijk of de serie alleen op televisie verschijnt, of dat hij naar een streamingdienst komt.