Het nieuwe sociale netwerk Tunepics is als Instagram met een soundtrack

Als je Instagram zou combineren met muziek, wat zou je dan krijgen? Een tijdlijn vol afbeeldingen van vrienden met soundtracks die zowel je ogen als oren stimuleert? Dat is in elk geval wel wat het nieuwe sociale netwerk Tunepics hoopt te bereiken. Met de applicatie kunnen gebruikers een nummer koppelen aan elke afbeelding die ze versturen.

De nummers komen van de Apple Store – meer dan 35 miljoen nummers – en zijn geen hele nummers maar korte fragmenten. Als gebruikers het nummer zo leuk vinden dat ze het kopen via de Apple Store dan ontvangt Tunepics een deel van de inkomsten van deze verkoop.

Tunepics is ontwikkeld door Justin Cooke, oprichter van Innovate7 in Londen, en is gebouwd door AKQA. Cooke hoopt dat Tunepics een “magical and cinematic celebration of people’s lives that touches all of our senses”, zal zijn, “with Tunepics, everyone can create a soundtrack to their life.” De ervaring is vergelijkbaar met scrollen door de tijdlijn van Facebook met video’s die vanzelf beginnen te spelen, alleen zijn het in dit geval afbeeldingen met muziek.

https://www.youtube.com/watch?v=qx46CKbXTBk

Je kunt een bericht bovendien niet alleen ‘liken’ of ‘retweeten’; in plaats daarvan kun je ook reageren met een emotie door het ‘emotion wheel’ te gebruiken – je selecteert een kleur die staat voor wat je ziet, voelt en hoort bij het bericht. Bij het uploaden van een foto kun je kiezen voor allerlei filters, inclusief weer-effecten zoals zonnig, regen, sneeuw, regendruppels of een regenboog. Gebruikers kunnen ook een Tunepic die ze leuk vinden ‘re-tunen’ (delen) op hun eigen tijdlijn, of simpelweg ‘liken’ of reageren.

Met de applicatie hoopt Tunepic zichtbaar te maken wat een heel land voelt of waar het naar luistert op elk moment. Bekendheden en merken zoals Airbnb, AllSaints, Asos, Dazed, Jamie Oliver, Kate Bosworth, Michael Polish, Paul Smith, Tracy Anderson, will.i.am en anderen hebben zich in elk geval al voor de applicatie aangemeld dus het zal vast niet lang duren voordat het netwerk aanslaat.