Het tweede seizoen van That ’90s Show verschijnt eind juni op Netflix

That '90s Show seizoen 2

De wereld maakte begin 2023 kennis met Leia Foman, de dochter van Eric en Donna uit That ’70s Show. In de nieuwe serie That ’90s Show zagen we hoe Leia de zomer doorbracht bij haar grootouders en daar allerlei nieuwe vrienden maakte, waaronder de zoon van Jackie en Kelso, Jay. Maar die zomer was slechts het begin. Volgende maand verschijnt er een tweede seizoen van de serie op Netflix, dat in twee delen wordt opgebroken.

That ’90s Show draait volledig om Leia, haar vrienden Gwen, Jay, Nate, Ozzie en Nikki, en Leia’s grootouders Red en Kitty Forman. Al deze karakters keren dan ook terug in het tweede seizoen van de serie, dat zich in 1996 afspeelt, een jaar na het eerste seizoen. Leia keert opnieuw terug naar haar grootouders voor de zomer.

De reünie belooft een interessante te worden. In het eerste seizoen zagen we hoe Leia en Jay een koppel worden en in de tussentijd hebben ze negen maanden lang een lange afstandsrelatie gehad. Nu zijn ze eindelijk weer bij elkaar. Maar we zagen ook dat Leia bijna Nate zoende, wat Jay nog steeds niet weet. En ook Nikki, de vriendin van Nate, weet van niets. De vraag is hoelang de twee dat geheim kunnen houden – spoiler: niet lang. En als het geheim naar buiten komt, welk effect heeft dat dan op de vriendschappen? Dat gaan we dus ontdekken.

Twee delen van That ’90s Show

Het tweede seizoen van That ’90s Show wordt veel langer dan het eerste. Het eerste seizoen kreeg slechts tien afleveringen, maar het tweede krijgt er zestien. Dat wordt wel over twee delen heen verspreid, die Netflix opvallend genoeg Part 2 en Part 3 noemt (Part 1 is dan het eerste seizoen). Part 2 verschijnt op 27 juni op de streamingdienst, Part 3 op 24 oktober.

Overigens komen naast de vaste castleden ook een aantal mensen uit That ’70s Show terug. In het eerste seizoen zagen we al bekende gezichten terugkeren: Donna, Erik, Jackie, Kelso en Fez lieten zich allemaal zien, net als Bob (Donna’s vader) en Leo. In het tweede seizoen komt Donna opnieuw terug, samen met Bob en Leo. Nieuw dit seizoen is Seth Green, die in That ’70s Show regelmatig een bijrolletje speelde.

Foto: Netflix