De Weasley-tweeling, Misha Collins en Cobie Smulders komen naar Nederland

James & Oliver Phelps komen naar Heroes Dutch Comic Con

Heroes Dutch Comic Con, ooit de eerste comic con van Nederland, komt er weer aan. Voor de jubileumeditie van het evenement komen allerlei grote namen naar Nederland toe. Denk aan Cobie Smulders, Misha Collins en de Weasley-tweeling James & Oliver Phelps.

Het was maart 2015 toen er voor het eerst een editie van Dutch Comic Con plaatsvond. Striptekenaars en acteurs kwamen naar de Jaarbeurs in Utrecht, net als fans uit heel Nederland. In de tussentijd is het fenomeen in Nederland enorm gegroeid. Naast Dutch Comic Con – wat tegenwoordig Heroes Dutch Comic Con heet – bestaat ook Comic, Manga & Film Fest in Rotterdam en zijn er twee edities van Comic Con Holland. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de kleinere comic con-achtige evenementen.

Zij komen naar Heroes Dutch Comic Con

Voor Heroes Dutch Comic Con geldt aankomende juni als jubileummaand. Dan wordt namelijk tien jaar Dutch Comic Con gevierd, waarvoor een aantal grote namen naar Nederland gehaald worden. In maart werd al bekendgemaakt dat David Tennant – bekend van onder meer Doctor Who, Good Omens en Broadchurch – als special guest komt.

In de tussentijd zijn daar alleen maar meer grote namen bijgekomen. Denk aan Jeff Ward, ook bekend als Buggy in One Piece, en Cobie Smulders – Robin in How I Met Your Mother en Agent Hill in de Marvel-films. Smulders zou eigenlijk vorig jaar al komen, maar moest op het laatste moment afzeggen. Verder is Misha Collins – met name bekend als Castiel in Supernatural – als special guest aanwezig tijdens het evenement. Verder is The Hillywood Show aanwezig, een YouTube-show van de zussen Hilly en Hannah Hinti.

Ook is inmiddels bekend dat James & Oliver Phelps, beter bekend als de Weasley-tweeling uit Harry Potter, naar het evenement komen. Zij komen echter alleen op vrijdagavond, wat de zogeheten ‘preview night’ is. Deze avond is nieuw toegevoegd, ter ere van het tienjarig jubileum. Op vrijdagavond krijg je exclusieve content als aanvulling op het evenement en kan de eerste merchandise al gekocht worden. Ook is het dan mogelijk om met James & Oliver Phelps op de foto te gaan of om een handtekening te vragen.

Wanneer is dit?

Heroes Dutch Comic Con vindt op 21, 22 en 23 juni plaats in de Jaarbeurs Utrecht. Kaarten zijn te koop via de website van het evenement.

Foto: Shutterstock