Wat er ook gebeurt, Neil Gaiman maakt het verhaal van Good Omens af

Good Omens

We schreven het vorige week al: na het tweede seizoen van Good Omens kunnen we ons alleen maar afvragen of er nog een derde seizoen komt. De serie kan immers niet zo eindigen, toch? Gelukkig hoeven we ons geen zorgen te maken. Maker Neil Gaiman heeft laten weten het verhaal hoe dan ook af te maken.

Geen zorgen, de spoilers voor het tweede seizoen vermijden we hier (die hebben we vorige week al besproken). Maar we kunnen wel zeggen dat het verhaal ons momenteel vrij verdrietig achter laat. Logischerwijs zitten fans daardoor nu met een belangrijke vraag: het verhaal gaat toch nog wel verder? Dit is toch niet het einde?

Vooralsnog is het antwoord ja én nee. Neil Gaiman – die samen met Terry Pratchett het boek schreef waar de serie op gebaseerd is – heeft al laten weten dat het verhaal voor een eventueel derde seizoen al bedacht was. Sterker nog: het is al helemaal uitgeplant. Het is alleen nog niet geschreven. Maar Amazon Prime heeft nog geen derde seizoen van de serie besteld, dus vooralsnog is niet zeker of we dat derde seizoen ooit op tv gaan zien.

Er is een plan!

Toch hoeven we ons niet direct zorgen te maken. Op Tumblr vroeg een fan aan Gaiman wat zijn plannen zouden zijn als dat derde seizoen er nooit komt. En daarop heeft Gaiman gelukkig al wel een antwoord: dan schrijft hij een boek.

Overigens is het feit dat het derde seizoen nog niet bevestigd is, ook niet direct reden voor paniek. Tussen het eerste en tweede seizoen zat namelijk ook vier jaar tijd. En door de staking van schrijvers en acteurs in Hollywood – waar Gaiman ook aan meedoet – is sowieso zeker dat we er even op moeten wachten.

Foto: Amazon Prime