Hoe zit het met Ahsoka seizoen 2?

Ahsoka seizoen 2

Star Wars-fans konden afgelopen woensdag genieten van de laatste aflevering van het eerste seizoen van Ahsoka, dat met een behoorlijke cliffhanger eindigde. De vraag is nu: hoe zit het met Ahsoka seizoen 2? Komt er een tweede seizoen, en zo ja, wanneer dan?

Met een cliffhanger zoals die aan het einde van Ahsoka zou je al snel zeggen: “Natuurlijk komt er een tweede seizoen! Dat is toch duidelijk?” Maar feit is dat er helemaal niet zoveel duidelijk is. En dat heeft alles te maken met geplande projecten van Star Wars.

Alles komt van Dave Filoni

Een beetje achtergrond: Ahsoka – zowel de serie als de personages – komt uit de koker van Dave Filoni, die ooit nog getraind is door George Lucas himself. Filoni maakte de animatieserie (en -film) Star Wars: The Clone Wars, waar we Ahsoka voor het eerst zagen. Later volgde onder meer Star Wars Rebels en live-actionprojecten als The Mandalorian, The Book of Boba Fett en nu dus Ahsoka. Niet alles maakte hij helemaal alleen – The Mandalorian deed hij bijvoorbeeld met John Favreau – maar zijn vingerafdrukken zitten op alle projecten.

Het leuke is dus dat al die verhalen met elkaar verweven zijn. Ahsoka en Huyang komen uit The Clone Wars, personages als Sabine, Hera en Chopper kennen we van Rebels, en de verhalen van The Mandalorian en The Book of Boba Fett spelen zich rond dezelfde periode af als Ahsoka. In de andere twee live-actionseries zitten bovendien weer karakters uit The Clone Wars en Rebels, zoals Bo Katan.

De verhalen in al deze projecten zijn dus al jaren in de maak. En uiteindelijk komen ze allemaal samen in één groot slotstuk: een Star Wars-film gemaakt door Dave Filoni. Maar niemand weet wanneer deze verschijnt, waar hij precies over gaat en dus wat er nog moet gebeuren voor we aan die film toe zijn. Dus hoewel duidelijk is dat het verhaal uit Ahsoka nog niet klaar is, weten we niet in welk project het verhaal verder wordt opgepikt.

Geruchten over Ahsoka seizoen 2

Het vervelende is dat Disney, eigenaar van het Star Wars-universum, nog helemaal niets heeft gezegd over een tweede seizoen. Waar vanaf het begin al duidelijk was dat Andor uit twee seizoenen zou bestaan en nog voor The Mandalorian verschenen was al bevestigd was dat er een tweede seizoen zou komen, zijn de lippen over de meest recente live-action stijf op elkaar gebleven. We weten officieel dus helemaal niets, niet eens of er al een script ligt of dat er überhaupt over een tweede seizoen gedacht wordt.

Maar gelukkig zijn er mensen die dingen opvangen. Er zijn geluiden, geruchten over wat er gaat gebeuren. Deadline heeft bijvoorbeeld al opgevangen dat Ahsoka seizoen 2 zeker wel een realiteit is, al is er nog niets officieel besloten. Er zouden zelfs al plannen gemaakt worden, maar die liggen momenteel nog stil vanwege stakingen in Hollywood. De schrijversstaking – die in mei begon – is inmiddels weer over, maar de acteurs staken nog altijd wel. En tot daar een deal voor gekomen is, kan er niets nieuws gemaakt worden.

Mocht er dus een tweede seizoen van Ahsoka komen, dan gaat dan ongetwijfeld nog wel even duren. Scripts moeten dan nog geschreven worden en alles moet nog opgenomen wordt. Bovendien komen er nog nieuwe Star Wars-projecten aan in 2024. De kans is dus groot dat we zeker tot 2025 moeten wachten op een eventueel tweede seizoen. Al weet je nooit wat er nog langskomt in één van de andere series uit het zogeheten Mandoverse.

Wat komt er nog meer aan?

Of we nu wachten op een film, een tweede seizoen van Ahsoka of een nieuw seizoen van The Mandalorian, in de tussentijd staat Star Wars zeker niet stil. Volgend jaar worden namelijk zowel The Acolyte – dat zich aan het einde van de High Republic afspeelt – en Skeleton Crew, met Jude Law, verwacht.

Daarnaast verschijnt volgend jaar eindelijk ook het tweede seizoen van de serie Andor, waarin we het verhaal tussen het eerste seizoen en de film Rogue One gaan zien.

Foto: Disney+