Nieuw op FilmBox en Film1 in oktober: Buiten is het Feest, The Hustle en Spencer

Anne Hathaway en Rebel Wilson uit The Hustle, deze maand op Filmbox en Film1

Zin in een goede film? Over oplichters? Een beroemde prinses? Of de man die met computers hielp de Tweede Wereldoorlog te winnen? In alle gevallen – en meer – zit je deze maand bij FilmBox en Film1 goed. Die hebben namelijk weer allerlei fijne films klaar staan, waar wij van kunnen genieten.

FilmBox: Buiten is het Feest en The Imitation Game

Onder meer op FilmBox verschijnen deze maand ware kijktips. FilmBox is een zender die tegenwoordig in het standaard tv-pakket zit, waar je live films op tv kunt kijken. Op maandag 23 oktober zie je daar bijvoorbeeld Buiten is het Feest, geïnspireerd op het leven van onze eigen Karin Bloemen.

De film gaat over zangeres Sonne, die na de onverwachte dood van haar zus haar nichtje in huis neemt. Maar dan eist de biologische vader de voogdij op, waarop Sonne voor het eerst gedwongen wordt om haar traumatische misbruik verleden uit de doeken te doen. Want alleen als ze haar zwijgen doorbreekt, kan ze haar nichtje redden.

Een week later, op maandag 30 oktober, zie je de klassieker The Imitation Game. In deze film speelt Benedict Cumberbatch Alan Turing, een briljant wiskundige. Turing gaf tijdens de Tweede Wereldoorlog in het diepste geheim leiding aan een groep briljante wiskundigen, die samen de Enigma-code van de Duitsers moesten kraken. De Duitsers gebruikten die code om hun communicatie te versleutelen. Breek je de code, dan weet je waar de Duitsers over praten en dus ook wat hun plannen zijn.

De code was echter enorm lastig te kraken. Turing vond daarop een machine uit, die de code wél wist te kraken. Deze machine speelde een essentiële rol in het winnen van de oorlog én is een belangrijke stap in de ontwikkeling van onze huidige computer. De film vertelt het verhaal van deze belangrijke man, die in 1952 werd opgepakt omdat hij homo was (en dat was toen strafbaar).

Deze films zie je in oktober op FilmBox:

  • Foster Boy  – Première op maandag 2 oktober om 20.30 uur
  • House of Hummingbird – Première op maandag 9 oktober om 20.30 uur
  • Herself – Première op maandag 16 oktober om 20.30 uur
  • Buiten is het Feest – Première op maandag 23 oktober om 20.30 uur
  • The Imitation Game – Première op maandag 30 oktober om 20.30 uur

Film1: The Hustle en Spencer

Geen tijd om de eerder genoemde films te zien als ze op FilmBox verschijnen? Of wil je nog meer films zien, wanneer het jou uitkomt? Dan kun je terecht bij Film1, de streamingdienst van FilmBox. Hier staan alle films op die op FilmBox verschijnen, films die je alleen hier kunt zien én er zijn nog extra zenders met nog meer films. Aanbod zat, dus!

Op 14 oktober kun je hier The Hustle zien, met Anne Hathaway en Rebel Wilson in de hoofdrollen. Zij spelen twee vrouwelijke oplichters, die elkaar per toeval ontmoeten in de Franse Rivièra. De twee zijn complete tegenpolen: waar Josephine zich richt op grote bedragen uit de high society, licht Penny de gewone man op. Toch gaan de twee samenwerken: Josephine besluit Penny onder haar hoede te nemen en haar alles te leren over oplichten. Samen werken ze daarbij aan een volgend doelwit, namelijk een jonge tech-miljardair.

Meer interesse in een film over de bekende prinses Diana? Dan kun je vanaf 21 oktober de film Spencer kijken, met Kristen Stewart als de prinses in kwestie. De film speelt zich af in december 1991, als het huwelijk tussen Charles en Diana nogal kil is geworden. Ondertussen gaat het ook psychisch minder goed met haar. Daardoor verlopen de jaarlijkse kerstfestiviteiten rondom het Sandringham House nogal anders dan andere jaren.

Deze films gaan in oktober in première op Film1:

  • Close – Première op zondag 8 oktober om 20.30 uur
  • The Hustle – Première op zaterdag 14 oktober om 20.30 uur
  • Spencer – Première op zaterdag 21 oktober om 20.30 uur
  • The Singing Club – Première op zaterdag 28 oktober om 20.30 uur
Foto: Shutterstock