Hoe zou Google Glass er uit zien als Prada het design van de bril zou bepalen?


Dat Google glass niet erg populair is onder de consumenten komt deels door het uiterlijk van de slimme bril; niet veel mensen zouden op straat willen lopen met de nerdy glasses op hun neus. De Duitse tech site curved.de kwam hierdoor op een interessant gedachte: ‘hoe zou Google Glass er uit zien wanneer hij zou zijn ontworpen door Prada?’

Google Glass is volgens het bedrijf “unquestionably the queen of wearables – but the spacey design makes it equally the Holy Grail of nerds.” Hoogste tijd dus voor een grondige metamorfose.

Dit resulteerde in een bril gebaseerd op een werkelijk Prada-montuur genaamd “Absolutely Ornate,” alleen dan voorzien van verschillende hightech functies. Zo wordt de bril draadloos opgeladen in een bijbehorende brillenkoker en bevat het montuur een ingebouwde camera. Net als Glass bevat de nieuwe Absolutely Ornate een projectiescherm, en geïntegreerde batterijen.

Schermafbeelding 2014-04-24 om 12.40.22

Hoewel in het nieuwe design van Curved geen spoor meer te vinden is van het nerdy-imago van Glass, brengt de nieuwe modieuze Prada bril wel weer een heel ander imago met zich mee.. In ieder geval “The Devil Wears Prada”-waardig, zullen we maar zeggen.

De Duitse tech site is overigens niet de eerste die over een nieuw design van de Google Glass nadenkt. Vorige maand maakte Google zelf bekend te gaan samenwerken met Luxottica, de brillenfabrikant van onder andere Ray-Ban en Oakley, om de bril aantrekkelijker te maken voor het grote publiek.

w640-2