Hoera, de Nokia 3310 keert terug!

Ik denk dat ik ongeveer tien jaar oud was toen ik mijn eerste mobieltje kreeg: een Nokia 3310. In de jaren daarna viel hij van de trap, uit mijn broekzak op het asfalt en zelfs van vierhoog van een flatgebouw af. Maar niets verwoestte mijn 3310. Nu bestaat het toestel niet meer en is het eigenlijk niets meer dan nostalgie geworden. Tot nu dan, want de Nokia 3310 keert terug!

Volgens Venturebeat wordt er tijdens het Mobile World Congress later deze maand een geheel nieuwe versie van de 3310 gepresenteerd. Dit doet HMD Global, een Finse fabrikant die de exclusieve rechten heeft om telefoons onder het Nokia-merk te presenteren.

En jawel: de toeters en bellen van de huidige telefoons worden achterwege gelaten. Het is echt een model zoals de variant in onze herinneringen. Dat betekent: irritante ringtones, een accu die dagen meegaat op één lading en geen internet. Een mobieltje waar je alleen mee kunt bellen en SMS’en dus. Maar meest belangrijk is natuurlijk dat het toestel vrijwel niet te breken is. En dat kun je niet over de huidige smartphones zeggen.

Wel zou het apparaat een iets moderner jasje krijgen dan het oude toestel, maar dat is misschien niet erg. Daarnaast wordt het toestel erg goedkoop. Voor 59 euro heb je de Nokia 3310 al. Uit pure nostalgie zou ik hem al kopen, al is het alleen al maar als back-up-telefoon.

Nokia 5 en 3

Overigens komen er nog twee telefoons bij tijdens MWC. HMD Global gaat ook de Nokia 5 en 3 presenteren. De beide toestellen moeten goedkopere varianten van de Nokia 6 worden.

De Nokia 5 krijgt volgens geruchten een 5.2-inch 720p scherm en 2GB aan RAM-geheugen. De camera zou 12-megapixels worden. Dit toestel zou 199 euro gaan kosten, tegenover 249 euro voor de Nokia 6. De Nokia 3 krijgt nog mindere specificaties, maar gaat ook maar 149 euro kosten.