Honderdduizenden apps hebben geen toegang meer tot data Facebook-gebruikers

Facebook

Honderdduizenden apps krijgen niet langer toegang tot de persoonlijke data van Facebook-gebruikers. Dat stelt het sociale medium, meldt NU.nl. De apps hebben zich niet op tijd aangemeld voor de herbeoordeling om toegang tot de gegevens te blijven houden.

In mei werd bekend dat apps opnieuw gekeurd worden door Facebook. Reden was het dataschandaal met Cambridge Analytica. Het sociale medium kijkt daarbij of apps alleen om goedkeuring vragen om informatie te verzamelen die ze echt nodig hebben om hun dienst uit te kunnen voeren.

Informatie voor apps

Als een gebruiker goedkeuring geeft, kunnen apps onder meer inzicht krijgen in de geboortedatum, de vrienden, het geslacht, de vind-ik-leuks en de foto’s van de gebruiker. Het e-mailadres en informatie op je openbare profiel kunnen apps ook zonder goedkeuring inzien.

Naar eigen zeggen duurt het een aantal weken om de goedkeuring van de ingediende apps te beoordelen. Alle apps die niet voor goedkeuring zijn ingediend of worden afgekeurd, kunnen de informatie van gebruikers niet langer verzamelen.