Honeywell introduceert eerste slimme thermostaat in Nederland

Het begin eindelijk winter te worden in Nederland en dat heeft één groot nadeel: het is altijd koud. Een goede thermostaat dan ook juist in deze tijden essentieel. Honeywell introduceert een nieuwe, slimme thermostaat waarmee iedere kamer, op ieder moment van de dag precies de juiste temperatuur heeft.

De Evohome van Honeywell is net als de Nest van Google een slimme thermostaat. Met de Evohome kun je dan ook heel gemakkelijk de temperatuur in huis regelen via een app en werkt het systeem draadloos. Bijzonder aan de Evohome is dat je, in tegenstelling tot de Nest, de temperatuur per ruimte kunt bepalen. Je hoeft dus niet meer de verwarming in het hele huis aan te zetten om de woonkamer warm te krijgen.

Zoning

De thermostaat van Honeywell bestaat uit een centraal kastje en een aantal radiatorregelaars. Iedere verwarming krijgt een individuele radiatorregelaar die communiceert met het centrale kastje. De regelaar zorgt er vervolgens voor dat een bepaalde kamer op een specifiek moment een specifieke temperatuur heeft.

Net als een huis niet slechts één lichtknop heeft, zo vinden wij dat een verwarmingssysteem niet te regelen is met maar één thermostaat

Zowel met het centrale kastje als met de bijbehorende app kun je de temperatuur per kamer , of ‘per zone’ zoals ze het bij Honeywell noemen, regelen. Je kunt hiermee een schema per kamer instellen, zodat bijvoorbeeld de slaapkamers overdag niet verwarmd worden en vlak voordat je thuis komt de verwarming in de woonkamer aangaat.

Screenshot_iPad thuis NL

Hierdoor heb je het altijd lekker warm èn kun je een hoop energie besparen. Het is namelijk niet nodig om altijd overal de verwarming aan te hebben staan. Ook handig is de zogenaamde Ecostand. Hiermee kun je met één druk op de knop de temperatuur in alle zones drie graden lager zetten. Ideaal als je bijvoorbeeld een uurtje weg gaat om boodschappen te doen.

Het Evohome systeem kost 299 euro en bestaat uit een centraal kastje en één radiatorregelaar. Voor 99 euro kunnen extra regelaars aangeschaft worden. Het systeem is vanaf vandaag verkrijgbaar.