Hoofdredacteur Whisper verlaat anoniem sociaal netwerk na privacy schendingen

Whisper, een app die gebruikers de mogelijkheid biedt om anoniem berichten te posten, is zijn hoofdredacteur kwijt. Neetzan Zimmerman heeft het bedrijf verlaten nadat hij en anderen ervan worden beschuldigd stiekem data van gebruikers op te slaan.

De aantrekkingskracht van Whisper zit juist in de anonimiteit. Whisper biedt gebruikers de kans om geheimen op te biechten en te ‘roddelen’ zonder dat anderen hen veroordelen.

Totdat vorig jaar The Guardian naar buiten bracht dat Whisper zonder toestemming de locatie van gebruikers registreert en zelfs sommige mensen ‘volgt’. Een medewerker, wiens naam niet bekend is, vertelde dat het bedrijf een gebruiker volgt vanwege zijn seks obsessie.

Zimmerman negeerde alle aandacht en noemde het een leugen. Toch was het artikel in The Guardian aanleiding voor senator Jay Rockefeller om een onderzoek te starten naar het privacybeleid van Whisper.

De CEO van Whisper, Michael Heyward, zegt dat zijn bedrijf misschien fouten heeft gemaakt en dat hij direct een onderzoek instelt naar het schandaal. Ook laat hij weten dan de ‘klokkenluider’ ontslagen zal worden als zijn identiteit achterhaalt kan worden.

Of het artikel in The Guardian de aanleiding is van het vertrek van Zimmerman is niet bekend. Zimmerman heeft niet openbaar gereageerd op zijn vertrek bij Whisper, maar heeft zijn vertrek wel op Twitter gezet.

Schermafbeelding 2015-01-15 om 11.22.55