Horlogemaker Tag Heuer zoekt partners voor de ontwikkeling van een smartwatch

Horlogemaker Tag Heuer heeft plannen om een eigen smartwatch te ontwikkelen, zo meldt persbureau Reuters. Het zou gaan om een traditioneel en luxueus klokje met de technologische functies van deze tijd.

Het Zwitserse bedrijf, dat bekend staat om zijn luxueuze horloge, zou voor de ontwikkeling van de smartwatch samen willen werken met externe partijen uit de VS. Onder andere Google en Intel zouden kandidaten kunnen zijn. Volgens de CEO van Tag Heuer, Jean-Claude Biver, zullen de hardware en software afkomstig zijn uit Silicon Valley, terwijl het uurwerk, design en kroontje logischerwijs van Zwitserse makelij zijn. Een logische keus volgens Biver:

In Silicon Valley staan ze bekend om innoverende (communicatie) technologieën. Aangezien wij daar nog niets mee hebben gedaan, kunnen wij niet innoveren op dat gebied. Wij zijn simpelweg niet in staat om chips en applicaties te bouwen.

Volgens Biver geldt dit niet alleen voor Tag Heuer, maar voor alle traditionele horlogemakers in Zwitserland. Hij geeft aan dat Tag Heuer zich liever bezighoudt met waar het goed in is; luxueuze horloges maken. Door externe partijen de technologie te laten ontwikkelen, is het bedrijf in staat om een traditioneel uurwerk te maken met de technologische functies van deze tijd.

Biver, die in het verleden niets moest hebben van smartwatches, liet begin dit jaar al weten positief verrast te zijn door de Apple Watch. Vooral de dure variant, de Watch Edition, is een grote inspiratiebron voor Biver. Gezien de prijzen van Tag Heuer zal het bedrijf dan ook voornamelijk gaan concurreren met de dure variant van Apple.

Update

Tijdens Baselworld, een horlogebeurs in Zwitserland, hebben Tag Heuer en Google bekendgemaakt dat de smartwatch van Tag Heuer op Android Wear zal gaan draaien. Hiermee is Tag Heuer de eerste Zwitserse horlogemaker die in zee gaat met Google’s mobiele besturingssysteem. Daarnaast zal het horloge uitgerust worden met een chip van Intel. Verdere details zijn niet bekendgemaakt.