‘Broncode van Android Wear verklapt iOS-ondersteuning’

Begin deze maand kwamen de geruchten op gang dat Google werkt aan de iOS-ondersteuning van Android Wear. Een ontwikkelaar, Mohammad Abu-Garbeyyeh, heeft nu opnieuw aanwijzingen gevonden voor een dergelijke ondersteuning van iOS-apparaten.

Volgens Abu-Garbeyyeh verklapt de broncode van Android Wear dat Google daadwerkelijk bezig is met de ondersteuning van iOS-apparaten in Android Wear. De ontwikkelaar heeft iOS-gerelateerde codes gevonden, waarmee Android Wear smartwatches toegang krijgen tot Apple’s Notification Center. Hierdoor zouden Android-Wear gebruikers in staat gesteld worden om notificaties te ontvangen op hun smartwatch, die afkomstig zijn van een iPhone.

Vooralsnog werkt Android Wear alleen in combinatie met een speciale Android-app, die niet verkrijgbaar is voor iOS-devices. Via de app kunnen gebruikers hun smartphone en smartwatch met elkaar verbinden, waardoor zij diverse meldingen kunnen ontvangen via de smartwatch.

Google wil echter niet bevestigen dat het aan een dergelijke iOS-ondersteuning werkt. Mocht Google de ondersteuning daadwerkelijk gaan toevoegen, dan zal dat extra concurrentie voor de Apple Watch betekenen. De smartwatches die op Android Wear draaien zijn aantrekkelijker qua prijs en Google weet zijn markt op deze manier uit te breiden.