HP maakt plannen om de markt van 3D-printers te gaan veroveren


HP claimt de twee grootste problemen van de huidige 3D-printers te hebben opgelost en zal een eerste grote aankondiging hierover doen in juni, vertelt HP CEO Meg Whitman. Hiermee gaat HP zijn bestaande, bekende lijn aan thuiskantoor apparatuur uitbreiden.

Schijnbaar zullen de toekomstige apparaten van HP de zwakheden van de huidige modellen gaan verbeteren. Whitman gaf aan dat 3D printers tot nu toe ondraaglijk langzaam zijn: “like watching ice melt”. We kunnen allereerst dus snellere printers gaan verwachten van het technologiebedrijf.

Daarnaast is de kwaliteit van de huidige 3D-printers op de markt nog niet zo goed is als die zou kunnen zijn. “The surface of the substrate is not perfect,” stelt Whitman.

HP gelooft deze problemen te hebben opgelost, en in juni zal dit officieel blijken uit een grote technologische aankondiging van het bedrijf waarin de manier waarop deze zwakheden zijn aangepakt zal worden uitgelegd. Dit lijkt er op te duiden dat HP in juni nog niet nieuwe producten zal lanceren.

Niet geheel verassend zal HP zich met zijn 3D-print producten in eerste instantie gaan richten op bedrijven. HP liet doorschemeren dat het zal gaan werken met serviceproviders die 3D-print bestellingen verwerken, het bedrijf zou in dat geval voor de hardware gaan zorgen.