HTC en Under Armour hebben een heel pakket aan fitnessgadgets gemaakt

UA Healthbox

Als fabrikant hoor je er niet meer bij als je geen eigen gezondheidsgadgets op de markt brengt. Inmiddels kunnen wij als redactie al nauwelijks meer bijhouden welke slimme weegschalen en fitnesstrackers er allemaal zijn. Ook HTC maakt een nieuwe stap op die markt, al hebben die wel gekozen voor een iets andere aanpak: het bedrijf werkt samen met Under Armour, bekend van sportkleding, en hangt ook dat merk aan de producten.

De UA Healthbox werd vandaag aangekondigd op de CES in Las Vegas en bestaat uit een fitnesstracker (UA Band), een hartslagmeter voor op je borst (UA Heart Rate) en een weegschaal (UA Scale). De truc is natuurlijk dat deze producten samenwerken, waardoor HTC en Under Armour een totaalpakket willen bieden voor sporters die hun presentaties goed willen volgen.

In de VS gaan de drie producten samen 400 dollar kosten, maar ze kunnen ook los gekocht worden. Amerikanen kunnen de UA Healthbox nog deze maand bestellen. Later dit jaar moeten de producten ook internationaal te koop zijn.

Het is overigens niet de eerste keer dat HTC en Under Armour samenwerken. Afgelopen jaar kwam HTC al met de fitnesstracker HTC Grip, waarvoor samengewerkt werd met het sportmerk. De GRIP had trouwens een ingebouwde GPS-module; die ontbreekt in de UA Band.