Huawei maakt twee gouden smartwatches voor vrouwen

Huawei Watch Jewel

Vrouwen die graag een mooi, gouden horloge dragen, maar tegelijk heel graag een smartwatch willen. Het zijn er waarschijnlijk (nog) niet heel veel, maar er is nu wel een horloge voor hen. Het Chinese Huawei heeft op de CES vanavond de Huawei Watch Elegant en de Huawei Watch Jewel laten zien.

De ene is een roségouden, ronde smartwatch; de andere is een gouden smartwatch met Swarovski-kristallen in de rand. Beide modellen hebben een licht gebogen design, zodat ze mooier om je pols vallen dan platte smartwatches.

De horloges draaien op Android Wear en werken daardoor samen met Android-telefoons en iPhones. Het scherm -dat altijd aanstaat- heeft een doorsnede van 1,4 inch, er zit een hartslagmeter in en de batterij gaat ruim een dag mee. Technisch zijn er eigenlijk geen verschillen met de andere Huawei Watches die al te koop zijn. De enige toevoeging is een speaker, zodat je (Knightrider-style) kunt bellen met je horloge.

De twee nieuwe Huawei Watch-modellen komen vanaf maart op de markt in heel veel landen, waaronder Nederland. in de VS gaat de Huawei Watch Elegant 499 dollar kosten de Huawei Watch Jewel 599 dollar. De Nederlandse prijs is nog niet bekend.