HTC Grip: eerste wearable van HTC is een fitness tracker

Tijdens het Mobile World Congress (MWC) heeft HTC eindelijk haar eerste wearable gepresenteerd. Zoals verwacht gaat het niet om een smartwatch, maar om een fitness tracker met de naam Grip. De tracker beschikt over een eigen GPS-chip en is tot stand gekomen in samenwerking met Under Armour.

Diverse media suggereerden dat HTC bezig was met de ontwikkeling van een smartwatch, maar in januari werden deze geruchten ontkent door een anonieme bron. Tijdens de MWC in Barcelona is nu dan eindelijk duidelijk geschept rondom HTC’s eerste wearable.

Met de Grip gaan zowel HTC als ‘partner’ Under Armour de concurrentie aan met gevestigde namen als Fitbit en Jawbone. Zo beschikt de tracker net als de andere merken over diverse basis functionaliteiten zoals het bijhouden van het aantal stappen en het registeren van het aantal verbrande calorieën. Daarnaast is de tracker geschikt voor zowel hardlopen als fietsen.

HTC-Grip

Verder is de fitness tracker is uitgerust met een eigen GPS-chip, waardoor het er naar uit ziet dat je de tracker niet ten allen tijden hoeft te verbinden met je smartphone. De meeste trackers werken via de ingebouwde GPS-functie van de smartphone, maar bij de Grip ben je hier niet langer afhankelijk meer van. Via GPS krijg je de mogelijkheid om realtime je locatie te tracken, waardoor je achteraf precies kunt zien waar en hoe ver je hebt gelopen.

Gezien het samenwerkingsverband met Under Armour is het geen verrassing dat je de fitness tracker kunt verbinden met Under Armour’s Record fitness database. In de bijbehorende app wordt vervolgens al je activiteit overzichtelijk weergegeven, waardoor je de volledige controle hebt over je eigen data.

grip-fb

De app is sinds enkele weken beschikbaar voor iOS en Android en is nog volop in ontwikkeling. Sinds de overname van Endomondo en MyFitnessPal is Under Armour steeds beter in staat om een sublieme sportoplossing te bieden.

Helaas heeft de samenwerking tussen HTC en Under Armour (nog) niet geleid tot de realisatie van Under Armour’s slimme sportshirt. Eerder lekte uit dat Under Armour werkt aan een slim shirt die je sportprestaties registreert. Vooralsnog zullen we het met de Grip moeten doen die beschikbaar komt in de kleuren goud, zilver, donkergrijs en roze. De tracker zal naar verluid 199 dollar gaan kosten.