‘Microsoft troeft concurrentie af bij overname sociale nieuws app Prismatic’

Microsoft lijkt dichtbij de overname van de startup Prismatic te zijn, dat meldt Techcrunch. Hiermee lijkt Microsoft diverse concurrenten, waaronder Google en Apple, af te troeven in de strijd om de sociale nieuws app.

Dat Microsoft niet vies is van een overname blijkt uit het aantal overnames tot nu toe: 143 stuks. Onlangs nam Microsoft nog de populaire e-mailapp Accompli en de geliefde agenda-app Sunrise over. Het bedrijf is druk bezig om concurrerende startups over te nemen om haar eigen diensten verder te optimaliseren.

Prismatic, dat is opgericht door Bradford Cross, is een sociale nieuws app (nieuwsreader) die gebruikers artikelen aanbeveelt op basis van hun connecties. Zo krijgen zij artikelen voorgeschoteld die door vrienden zijn gelezen en geliked, waardoor gebruikers sneller de meest relevante nieuwsberichten kunnen filteren uit het grote aanbod.

Prismatic-iPhone-App-

De sociale nieuws app is beschikbaar voor iOS, Android en het web, waarmee Prismatic de concurrentie aan wil blijven gaan met Flipboard, dat onlangs ook een webversie lanceerde. De Android app werd vorig jaar gelanceerd en is inmiddels al tussen de 5.000 en 10.000 keer gedownload.

Dat Prismatic populair is blijkt wel uit de aandacht die het bedrijf wist te generen. Naast Microsoft zouden ook Google, Apple en Yahoo in de race zijn om de startup over te nemen. Echter ziet het er nu naar uit dat Microsoft als winnaar uit de bus zal komen. Vermoedelijk betaalt Microsoft 30 miljoen dollar voor de startup.

De startup wist tot nu toe 15 miljoen dollar op te halen uit investeringen, maar zal na de overname volledig gefinancierd gaan worden door Microsoft.