HTC Vive binnen tien minuten 15.000 keer verkocht

De HTC Vive is in tien minuten meer dan 15.000 keer besteld. Dat tweette Shen Ye, een medewerker van de VR-afdeling van HTC, gisteren. De VR-bril van HTC en Valve ging gisteren in de voorverkoop.

In Nederland kost de bril 899 euro. De verwachte levertijd voor ons land is inmiddels bijgesteld naar mei. Eerder bestelde exemplaren worden naar verwachting in april geleverd.

Met de start van de verkoop van de Vive is de concurrentie tussen verschillende aanbieders echt losgebarsten. De Rift van Facebook en Oculus, die in januari voor een prijs van 699 euro in de voorverkoop ging, was de eerste serieuze VR-bril die in de voorverkoop ging. Oculus heeft niet bekendgemaakt over het aantal verkochte exemplaren.

Een andere bril om in de gaten te houden is die van Sony, die eind dit jaar voor Playstation ook met zijn eigen VR-bril komt. Het Japanse bedrijf heeft een groot voordeel omdat veel fanatieke gamers al beschikken over een computer waarmee VR-games gespeeld kunnen worden, namelijk de Playstation 4. De Rift en Vive moeten aangesloten worden op een krachtige gamecomputer die ook weer honderden euro’s kost.

Volgens het bedrijf zijn op dit moment meer dan 36 miljoen mensen met een Playstation 4 klaar voor virtual reality gaming. Playstation VR wordt waarschijnlijk in het najaar uitgebracht. Op 15 maart gaat Sony ons hier meer over vertellen.