Huawei lanceert 5G-smartphones Huawei Mate 30 en Huawei Mate 30 Pro

Huawei-Mate-30

Huawei heeft twee nieuwe 5G-smartphones aangekondigd: de Mate 30 en Mate 30 Pro. De Huawei Mate 30 krijgt een 6,62 inch OLED Huawei Horizon Display. Het scherm van de Mate 30 Pro heeft een afmeting van 6,53 inch.

Meest opvallend aan de telefoon is de cirkel op de achterkant, waar de Quad Camera in zit. Ja dat lees je goed: deze telefoon heeft vier lenzen aan de achterkant. Deze vier camera’s zitten echter alleen op de Mate 30 Pro.

De vier camera’s zijn een SuperSensing Cine Camera, een 8 megapixel telelens Camera en een 3D Depth Sensing Camera. De SuperSensing Cine Camera is een dual main-camera die moet concurreren met een DSLR. De lens heeft een 1/1.54 inch lichtsensor, waardoor je foto’s nog meer bereik moeten krijgen.

De tweede SuperSensing Sensor-lens is een 1/1.7 Huawei SuperSensing Sensor, die 40 procent meer licht aan moet trekken. De telefotolens komt met 3x optische zoom, 5x hybride zoom en maximaal 30 x digitale zoom. Ook is er beeldstabilistatie en dus 3D Depth Sensing. Voorop zit ook een 3D Depth Sensing-camera voor je selfies.

Uiterlijk

De telefoon heeft verder een ononderbroken scherm met gebogen randen. Die gebogen randen zitten overigens niet op de Mate 30.

Op de Mate 30 Pro zijn verder de volumeknoppen veranderd. Op deze telefoon zitten nu onzichtbare, virtuele side-touch interactiefuncties. Daarmee kun je zelf aanpassen waar de volumeknop zit, bijvoorbeeld als je linkshandig bent. De telefoon heeft verder 3D Face Unlock en In-Screen Fingerprint.

Huawei-Mate-30

Binnenin zit een 4.500 mAh-accu. De Mate 30 heeft een iets kleinere accu van 4.200 mAh. Dankzij in-vehicle draadloze SuperCharge en de SuperCharge powerbank heb je een lange accuduur, en met reverse wireless charging kun je ook andere telefoons opladen.

5G

De telefoons hebben verder ondersteuning voor 5G, naast ondersteuning voor andere internetverbindingen. Als het nieuwe mobiele internet in 2020 dus uitgerold wordt, kun je er direct mee aan de slag. Daarbij worden ook 4K video-oproepen ondersteund.

De Mate 30 Pro en Mate 30 komen later dit jaar naar Europa in de kleuren Emerald Green, Space Silver, Cosmic Purple en Black. Wanneer dat precies is en voor welke prijzen, is onbekend.

Volgens NU.nl komt de telefoon overigens met een afgeslankte versie van Android, vanwege handelssancties in de VS. De Play Store is om die reden vervangen door de Huawei App Gallery. De Google Play Services worden vervangen door Huawei Mobile Services.