Huawei gaat met de Mate 9 de concurrentie aan met iPhone en Samsung

Huawei-Mate 9-smartphone

Gisteren presenteerde Huawei naast een nieuwe smartwatch ook twee nieuwe smartphonemodellen, namelijk de Huawei Mate 9 en de Mate 9 Porsche Design. Er is bij deze telefoons gekeken naar wat de gebruiker het meeste verlangt in een goede smartphone om zo de concurrentie aan te gaan met iPhone en Samsung.

Veroudering van het toestel

Volgens Huawei zijn er drie grote pijnpunten bij de smartphones die nu op de markt zijn. De levensduur van de batterij, gemiddelde camera en vooral het effect van veroudering op het toestel. Aan deze pijnpunten heeft Huawei hard gewerkt, te beginnen bij de veroudering. CEO Richard Yu beweert dat de prestaties van de Mate 9 na 18 maanden nog steeds hetzelfde blijven, terwijl die van de Samsung Edge 6 bijvoorbeeld achteruit gaan. Dat laatste is echter moeilijk te bewijzen, aangezien de Samsung Edge nog maar enkele maanden bestaat.

Huawei-Mate-9-Champagne-Gold

Veilige en snelle batterij

Onze smartphones zijn steeds belangrijker in ons dagelijks leven. Daarom is het dan ook belangrijk dat de batterij in onze apparaten minstens een hele dag overleeft. De Mate 9 is met een 4000mAh batterij goed voor 20 uur intensief gebruik. Daarbij laadt de Mate 9 ook supersnel op. Zo kan je met de SuperCharge in 20 minuten al 40 procent van de batterij opladen en in 90 minuten 100 procent. Bovendien garandeert Yu met de woorden “No explosions” dat de batterijen ook uitgebreid getest zijn op veiligheid.

Huawei-Mate-9-supercharge-batterij

Dubbele Leica camera

Om de camera te verbeteren werkt Huawei samen met Leica, die natuurlijk gespecialiseerd zijn in het maken van goede camera’s. De dubbele lenzen moeten samenwerken om de perfecte foto te maken met betere kwaliteit dan die van de Samsung Edge en iPhone 7 volgens Richard Yu. Daarbij maakt de camera gebruik van lasers om diepte te kunnen inschatten om een mooie achtergrond te maken. Na een korte test bleek dat de Mate 9 inderdaad goede foto’s neemt met een mooie achtergrond, maar niet per se beter dan die van de iPhone of Edge.

Huawei-Mate-9-Camera-Leica-lens

Tot slot wil ik het nog even hebben over het design. Persoonlijk vind ik de Mate 9 net iets te groot en vooral te breed om goed in de hand te liggen, maar dat vind ik ook van de iPhone 7 plus. De Porsche Design daarentegen is juist goed en ziet er net zoals de auto’s heel vet uit.

De Mate 9 en Mate 9 Porsche Design kun je nu al in pre-order bestellen. Op 21 november is de Mate 9 beschikbaar in de winkels voor 699 euro. De Mate 9 Porsche Design zal 1359 euro kosten, maar komt niet naar de Nederlandse winkels.