Huawei presenteert de Mate X: een opvouwbare 5G-smartphone

Huawei-Mate-X

Huawei heeft dit weekend tijdens het Mobile World Congres in Barcelona een opvouwbare 5G-smartphone onthuld. Het apparaat heeft twee schermen die je uit kunt vouwen, waardoor je één groot 8 inch OLED-scherm krijgt waar je op kunt werken.

Je hebt daarmee dus eigenlijk twee soorten apparaten in je handen. Aan de ene kant heb je een telefoon met twee schermen, maar je hebt ook direct een tablet waar je mee kunt werken. De schermen zijn in opgevouwen modus 6,6 en 6,4 inch groot. Door het flexibele scherm en een Falcon Wing mechanisch scharnier moeten de schermen naadloos op elkaar aansluiten.

Door dat grote scherm moet je ook eenvoudiger kunnen multitasken. Je kunt op twee schermen tegelijkertijd werken, waardoor je ook diverse taken op hetzelfde moment kunt uitvoeren.

5G

Maar de telefoon is dus ook klaar voor 5G, de nieuwe mobiele internetstandaard die nog uitgerold moet worden. Daarvoor heeft het apparaat een 7nm 5G multimodus modemchipset genaamd Balong 5000. Volgens Huawei zelf is dat het snelste 5G-modem ter wereld.

Verder bevat de telefoon camera’s aan de voor- en achterkant die je tegelijkertijd kunt gebruiken. Specificaties over die camera zijn echter niet bekend. Daarnaast zit er een 4.500 mAh-accu in de telefoon.

De Huawei Mate X is vanaf halverwege dit jaar te koop voor 2.299 euro.