Samsung onthult opvouwbare telefoon Galaxy Fold en Galaxy S10-modellen

Samsung Galaxy Fold

Samsung heeft gisteren eindelijk zijn opvouwbare telefoon onthuld. Het apparaat heet de Galaxy Fold verschijnt op 3 mei in Europa voor 2.000 euro. Daarnaast presenteerde het bedrijf drie nieuwe Galaxy S10-telefoons.

De Galaxy Fold heeft een 7,3 inch Infinity Flex Display, die je op kunt vouwen naar een kleinere variant met een scherm van 4,6 inch. Het grootste scherm heeft een QXGA+-resolutie met een aspect ratio van 4.2:3. De opgevouwen variant heeft een HD+-scherm met een 12:9 aspect ratio, die je gebruikt als telefoonmodus.

Binnenin zit 512 GB aan opslag, samen met een Qualcomm octa-core processor en 12 GB aan RAM-geheugen. Ook zitten er twee accu’s in die gescheiden worden bij de vouwlijn. Samen geven die een accu van 4.380 mAh.

https://youtu.be/7r_UgNcJtzQ

Op het scherm kun je drie apps tegelijkertijd draaien, bijvoorbeeld WhatsApp en YouTube. Interessant is dat het systeem onthoudt waar je mee bezig was als je het scherm opent of dichtvouwt, zodat je direct verder kunt waar je mee bezig was. Ook heeft Samsung met Google samengewerkt om te zorgen dat Android 9 naadloos samenwerkt met het systeem.

Verder komt het apparaat met zes camera’s: drie voor de telefoonmodus en drie voor de tabletmodus. Achterop zit een 16 megapixel ultra-wide camera samen met een 12 megapixel groothoeklens en telelens. Voor selfies kun je gebruikmaken van een 10 megapixel camera.

Galaxy S10

Daarnaast presenteerde Samsung drie nieuwe Galaxy S10-telefoons. Je hebt de normale Galaxy S10 met een 6,1 inch scherm, die vrij veel weg heeft van de Galaxy S9. Het apparaat heeft een randloos ontwerp en een HDR10+-scherm. Volgens Samsung zelf is dit de eerste telefoon met dat certificaat voor het scherm. Ook zit de vingerafdrukscanner nu in het scherm.

Samsung-Galaxy-S10

Het apparaat heeft drie camera’s aan de achterkant, namelijk een 16 megapixel ultrawide, een 12 megapixel groothoeklens en een 12 megapixel telelens. Voorop zit een 10 megapixel selfie-lens. Het apparaat kun je kopen met 128 GB of 512 GB aan opslag, die beide 8 GB aan RAM-geheugen hebben. De accu heeft een capaciteit van 3.400 mAh.

Verder is er de grotere en duurdere Galaxy S10+, met een scherm van 6,4 inch en een accu van 4.100 mAh. De camera’s zijn hetzelfde, al krijg je wel een tweede selfie-lens voorop. Het gaat om een 8 megapixel sensor. De telefoon komt in dezelfde opslag-opties, al is er ook een 1 TB-variant met 128 GB aan RAM-geheugen.

Galaxy S10E

Tot slot is er de Galaxy S10E, wat een compacter en goedkoper model is dan de S10. De telefoon heeft een 5,8 inch-scherm, maar het apparaat is kleiner en dunner dan de Galaxy S9. Deze telefoon heeft alleen een groothoek- en ultrawide-lens aan de achterkant en een enkele selfiecamera aan de voorkant.

Verder zit de vingerafdrukscanner niet meer in het scherm, maar in de aan-/uitknop aan de zijkant van het toestel. De accu is iets kleiner, namelijk 3.100 mAh. Verder kun je kiezen uit opties met 128 GB aan opslag en 6 GB aan RAM-geheugen, of 256 GB aan opslag en 8 GB aan RAM-geheugen.

De Galaxy S10 verschijnt vanaf 899 euro. Voor de S10+ betaal je 999 euro, al kost het model met 1 TB aan opslag 1.599 euro. De goedkoopste variant, de Galaxy S10E, gaat 749 euro kosten. De drie telefoons verschijnen op 8 maart.