Huawei: ‘Snel leeglopende batterij grootste frustatie van Europeanen’

Huawei

Europeanen zijn geen fan van een lege batterij. 60 procent van de Europeanen zegt bovendien dat hun accu korter dan 24 uur mee gaat. Daarom neemt bijna de helft (49 procent) een oplader of powerbank met zich mee, om een lege accu te voorkomen. Dat stelt Huawei op basis van eigen onderzoek onder ruim 10.000 respondenten uit zeven landen.

Een lege accu is niet iets wat je wil. Volgens het onderzoek vindt 57 procent het vooral belangrijk om bereikbaar te zijn bij een noodgeval. En dus wil je het liefst een telefoon die lang mee gaat. 85 procent geeft dan ook aan een telefoon te willen die langer dan 24 uur gebruikt kan worden.

Boosters

Mocht je toch aangewezen zijn op een sneller leeglopende accu, dan kun je hem natuurlijk opladen. Volgens het onderzoek van Huawei zijn er echter drie verschillende type mensen als het om het opladen van je telefoon gaat.

De eerste groep is de ‘booster’: mensen die hun telefoon zodra het kan aan een lader leggen. 27 procent van deze mensen laadt hun telefoon zelfs twee keer of meer per dag op. En zelfs als zo iemand al een powerbank heeft, is 18 procent bereid om een nieuwe te kopen als de accu leeg is.

De meeste ‘boosters’ vinden we in Portugal. Daar verlaat maar liefst 56 procent van de mensen het huis niet zonder oplader.

Batterijbespaarders

Een tweede groep mensen zijn de ‘batterijbespaarders’. Deze mensen doen alles om te zorgen dat de accu zo lang mogelijk mee gaat. Behoor je tot de groep, dan sluit je direct al je apps af en heb je je telefoon vaak op vliegtuigmodus staan. De accu gaat wel langer mee, maar het gebruik van je smartphone wordt er niet prettiger op.

59 procent van deze mensen laadt zijn telefoon maar eens per dag op. Opvallend genoeg is dit ook de groep mensen die minder moeite heeft met een lege accu. 72 procent geeft namelijk aan dit geen probleem te vinden.

De leners

De laatste groep mensen bestaat uit de ‘leners’, en de kans is groot dat jij ze ook wel kent. Het zijn de mensen die vaak een bijna lege accu hebben en vervolgens een oplader bij een ander lenen. Ze zijn de oplader bijvoorbeeld kwijt of vergaten gewoon op te laden. ‘Leners’ kunnen ook inefficiënt omgaan met apps.

Als een ‘lener’ een oplader te pakken krijgt, wordt de telefoon drie keer of vaker opgeladen. Zij zijn ook eerder bereid om te betalen voor het opladen: 10 procent van hen zegt wel te willen betalen voor een volle batterij als die van henzelf leeg is. Bij de boosters en de batterijbespaarders geeft slechts 3 procent aan hier voor te willen betalen.

De meeste leners vinden we bij de Belgen. 25 procent zegt daar een lener te zijn, wat 7 procent meer is dan het Europese gemiddelde.

SuperCharge

Huawei voerde het onderzoek uit naar aanleiding van de introductie van de Huawei P20 Pro. De P20 Pro heeft een 4000 mAh-accu, die ook bij intensief gebruik lang mee moet gaan.

Verder heeft de telefoon SuperCharge, waarmee je snel kunt opladen en efficiënt batterijmanagement mogelijk is. Binnen 30 minuten moet je accu tot 58 procent zijn opgeladen. Zo kun je dus weer snel door met je werk, zonder bang te zijn voor een lege accu.