Laat een drone je huis beveiligen met Alarm.com

Schrik jij ook wel eens wakker ’s nachts van een geluid in je huis? De gedachte van een inbreker schiet dan gelijk door je hoofd, maar wacht vaak nog even af voordat je daadwerkelijk een kijkje gaat nemen. Met de smart home security drone van Alarm.com hoef je alleen nog maar je smartphone te pakken en de live video te bekijken wat er aan de hand is.

Meerdere techbedrijven, zoals Eighty Nine Robotics, bieden drones met een soortgelijke functie, maar zijn vaak niet gebouwd om binnenshuis te vliegen. De security drone van Alarm.com daarentegen wel; de drone kan op alle plekken komen waar hij ongewone activiteiten detecteert, zowel binnen als buitenshuis.

Vliegende waakhond

Zonder dat de vliegende waakhond continu door het huis hoeft te patrouilleren, werkt de drone samen met andere sensoren in huis. Bovendien stelt de drone patronen van gedrag vast, zodat wanneer er iets onverwachts gebeurd wat niet binnen het normale patroon valt – het openen van een deur of raam midden in de nacht – de drone een melding kan geven of zelf even een kijkje kan gaan nemen.

De drone is erg compact en is net zo groot als een klein dinerbord. Daarnaast bevat hij een camera aan de onderkant waarmee videobeelden worden opgenomen en via wifi naar de eigenaar worden verstuurd. De drone is slim genoeg om objecten in het huis te vermijden onderweg naar het doelwit.

Insights Enige

Alarm.com toont de home security drone tijdens de CES 2017 in Las Vegas. De lancering van de drone gaat waarschijnlijk eind 2017 plaatsvinden.

Op de CES heeft het bedrijf ook een andere software gelanceerd, genaamd Insights Enige. Hierbij kunnen alle smart-home-producten met elkaar worden verbonden, inclusief de drones in de toekomst, en leren zij elkaar de gang van zaken in een huis of bedrijf. Zonder dat je daar iets voor hoeft te doen of de producten met de hand moet instellen.

Alarm.com probeert deze software ook beschikbaar te maken voor bedrijven, aangezien daar de meeste verschuiven plaatsvinden op het gebied van patronen en gedrag.