Samsung en Google komen met nieuwe Chromebook met Android-apps en tabletfunctie

Samsung en Google brengen twee Chromebooks uit, die ook geschikt zijn om Android-apps te draaien. Dat hebben beide bedrijven vlak voor de eerste dag van de CES 2017 aangekondigd. De laptops hebben de naam Chromebook Plus en Chromebook Pro gekregen. Het verschil tussen de twee varianten is niets meer dan de processor.

De laptops hebben een touchscreen en bevatten ook een stylus, die bijvoorbeeld gebruikt kan worden voor apps waarbij je kunt tekenen. Het scherm is ook volledig om te klappen, waardoor het apparaat ook als een tablet kan dienen. De laptops bevatten een gleuf voor een microSD-kaart, twee USB-c-poorten en komen met 32 GB aan opslaggeheugen. Volgens Samsung gaat de batterij tot 8 uur mee.

Sinds afgelopen zomer ondersteunt een zeer beperkt deel van de Chromebooks Android-apps die je kunt downloaden uit de Play Store. Met deze nieuwe Chromebooks wordt de volgende stap gezet door een hybride tablet en laptop te maken.

De Samsung Chromebook Plus is vanaf februari beschikbaar en gaat 450 dollar kosten. De Chromebook Pro laat nog even op zich wachten: die komt pas in april. Volgens Engadget, dat de laptops al deels heeft kunnen testen, is de Play Store vanaf dat moment ook volledig beschikbaar. Tot die tijd hebben gebruikers te maken met een testversie. Hoeveel duurder de variant met de betere processor wordt, is nog niet bekend.