Lego Boost leert kinderen de beginselen van programmeren

Lego Boost

Lego heeft een nieuwe speelgoedset gepresenteerd die kinderen de beginselen van programmeren leert: Lego Boost. De set bestaat naast traditionele legostenen ook uit sensoren die de bouwsels interactief maken. Kinderen kunnen met de set vijf verschillende ontwerpen maken: van een robot tot een kat.

Met een bijbehorende app worden de creaties echt tot leven gewekt. In de app kunnen kinderen modules van acties aan elkaar koppelen en deze door hun bouwwerk laten uitvoeren. Instructies om de bouwwerken in elkaar te zetten zijn ook te vinden in de app. Met behulp van sensoren kunnen de robots onder meer kleuren herkennen en de afstand tot een voorwerp detecteren.

Lego Boost is vanaf augustus 2017 verkrijgbaar voor 160 dollar. Of de set op een later moment ook naar Nederland komt, is nog niet bekend.

Lego Boost is de zoveelste set waarmee kinderen kunnen programmeren. Het bedrijf heeft een lange historie op dit vlak en blijft vernieuwen. Niet alleen met de focus op kinderen die thuis aan de slag gaan, maar ook voor in het onderwijs. Zo toonde Lego vorig jaar op de CES in Las Vegas WeDo 2.0 voor scholen.

Door de voortschrijdende techniek wordt het programmeren steeds makkelijker. Zo kun je je creaties tegenwoordig draadloos aansturen vanaf een tablet, waar je eerst nog programma’s op de computer moest schrijven en dan handmatig moest overzetten.