Vergeetachtig? Hynt herinnert je op de juiste plek in huis wat je niet mag vergeten

Iedereen vergeet wel eens wat. En zelfs een herinnering aanzetten op je telefoon werkt niet altijd. Zo vergeet ik regelmatig een paraplu mee te nemen, ook al staat deze pal naast de voordeur. Vervelend, want natgeregend worden is niet prettig. Hynt wil dit oplossen door je eenvoudige herinneringen te geven in je huis.

Hynt heeft het idee opgevat om je op de juiste plaats in je huis de juiste herinnering te geven. Als ik dus bij de voordeur zou staan, zou ik precies daar de herinnering krijgen om een paraplu mee te nemen. Moet je medicijnen innemen? Dan kan Hynt je herinneren op het moment dat je in je badkamer staat, omdat je medicatie daar ligt.

Slimme notificaties

Het bedrijf wil dat gaan doen door kleine zendertjes ter grootte van een munt in je huis te zetten. Die apparaatjes plaats je met het magneetje op logische locaties, dus je voordeur en je badkamer in de eerder genoemde voorbeelden. Het systeem verstuurt vervolgens via bluetooth data naar je telefoon, zodat die precies weet waar je bent. En dat doet het tot op 30 centimeter precies, zelfs als je binnen bent.

Hynt

Kom je in de buurt van een Hynt, dan stuurt de app je een notificatie met een speciale ringtone. Zelfs als je telefoon op stil staat, krijg je nog een melding. Je kunt hem dus nooit missen. De notificatie doet niets meer dan je belangrijke herinneringen geven, dus je krijgt geen spam. Ander voordeel is dat iedere Hynt een accu heeft die twee jaar mee gaat, waardoor je er eigenlijk niet meer over na hoeft te denken.

De herinneringen hoef je overigens niet alleen in de app in te stellen. Je kunt ook gebruikmaken van IFTTT, waardoor je diverse apps kunt koppelen aan Hynt en slimme herinneringen kunt maken. Bijvoorbeeld: alleen een herinnering aan je meenemen van je paraplu als het gaat regenen die dag. Daarnaast werkt het systeem samen met Amazon Alexa en Wunderlist.

De apparaatjes zijn nu nog niet beschikbaar. Pas vanaf april zijn ze te koop, voor een nog onbekende prijs. Of ze dan ook in Nederland te verkrijgen zijn, is niet bekend.