Hyperloop One gaat mogelijk baan voor haven bouwen in Dubai

De Hyperloop is nog geen realiteit, maar plannen voor de razendsnelle trein komen wel steeds meer op gang. Zo is Hyperloop One bijvoorbeeld in gesprek met vrachthaven DP World in Dubai, om samen te zien of ze een commerciële Hyperloop-baan moeten bouwen. Hierop zouden bijvoorbeeld containers met producten snel van punt A naar punt B vervoerd kunnen worden.

De Hyperloop zou worden gebruikt om vracht van het schip rechtstreeks naar een ver afgelegen depot te sturen, waar het kan worden opgeborgen. Of de lijn er echt komt moet overigens nog blijken: op het moment wordt er enkel gekeken of dit idee haalbaar is. Wordt dit echter een realiteit, dan kan die Hyperloop-baan wel eens indrukwekkend worden. Hij zou deels onderwater in de oceaan worden aangelegd, en voor een ander deel in de lucht hangen.

Het is niet het eerste idee voor een Hyperloop in Dubai. Er wordt ook nagedacht over een verbinding met Fujairah, waardoor stadsbewoners snel heen en weer kunnen reizen. Dit soort stadsverbindingen met de Hyperloop worden ook in Europa onderzocht.