Hyperloop One toont foto’s van eerste hyperloopbuis op volledige schaal

Elke keer als het over de hyperloop gaat, word ik enthousiast van het idee, maar ik heb ook veel twijfels over de haalbaarheid. Maar hoe concreter verschillende bedrijven er mee aan de slag gaan, hoe meer ik overtuigd wordt dat we over tien of twintig jaar misschien wel daadwerkelijk met 1000 km/u door een buis kunnen razen. Na de eerste succesvolle tests van de technologie in de Hyperloop Pod Competition van SpaceX die werd gewonnen door de TU Delft, toont Hyperloop One nu de eerste testtrack op volledige schaal.

SpaceX had natuurlijk de wereldprimeur met een testtrack, maar die was op halve schaal. Hyperloop One bouwt op dit moment in de Nevada-woestijn, enkele tientallen kilometers van Las Vegas, een testbuis op volledige schaal. En dat ziet er indrukwekkend uit. Al zul je op het eerste gezicht zeggen dat het lijkt op een hele dikke pijpleiding door de woestijn.

De DevLoop, zoals hij heet, is 500 meter lang en heeft een doorsnede van 3,3 meter. En de bedoeling is dat daar dus straks echt hyperloopcapsules doorheen gaan razen. Nog niet meteen met mensen hoor, dat zou veel te gevaarlijk zijn. Maar het geeft Hyperloop One de kans om de hyperloop-technologie echt te gaan testen.

Hyperloop One

Hyperloop One

Hyperloop One

Hyperloop One

Hyperloop One

Hyperloop One

Hyperloop One

Hyperloop One

Hyperloop One