Hyperloop Technologies heet voortaan Hyperloop One, start vandaag grote praktijktest

Hyperloop

Hyperloop Technologies, één van de grotere bedrijven die werkt aan een razendsnelle Hyperloop-trein, heet voortaan Hyperloop One. De naamswijziging komt vlak na een nieuwe investeringsronde, waarbij de treinbouwer maar liefst 80 miljoen dollar wist in te zamelen.

Het kan wat verwarrend zijn om de ontwikkeling van de Hyperloop te volgen. De razendsnelle trein werd ooit bedacht door Tesla-baas Elon Musk, maar hij is niet verantwoordelijk voor de bouw. In plaats daarvan laat hij andere bedrijven aan zijn gedachtespinsel sleutelen. Er zijn daarom al flink wat startups uit de grond gestampt, maar die bedrijfjes hebben vaak namen die verdraaid veel op elkaar lijken. Naast Hyperloop Technologies had je bijvoorbeeld ook Hyperloop Transport Technologies – maar de twee worden door totaal andere mensen geleid.

De naam Hyperloop One maakt het iets makkelijker om het bedrijf van CEO Rob Lloyd te onderscheiden – en dat gebeurt allemaal net op tijd. Hyperloop One staat op het punt om op 11 mei zijn eerste publieke praktijktest uit te voeren op een baan in Las Vegas. Daarbij worden de motoren van de toekomstige Hyperloop getest en gedemonstreerd.

Naast een nieuwe investering maakte Hyperloop One ook een aantal samenwerkingen bekend. Het treinbedrijf slaat de handen ineen met een aantal ingenieursbedrijven, waaronder ARUP, Amberg Group, Systra en Bjarke Ingels Group. Deze samenwerkingen moeten de bouw van de eerste Hyperloop gaan bespoedigen.

In een eerdere versie van dit artikel hebben we per ongeluk geschreven dat de nieuwe naam van Hyperloop Technologies Hyperloop Now is, maar dat is incorrect.