Hyundai start in Amsterdam met deelplatform van elektrische auto’s

Hyundai start vandaag in Amsterdam met een deelplatform van elektrische auto’s. Gebruikers kunnen in de hoofdstad een van de honderd Hyundai Ioniqs oppikken en ergens anders achterlaten. In deze gezinsauto passen vijf personen.

Daarmee onderscheidt het bedrijf zich van Car2Go, dat in Amsterdam een vergelijkbare dienst levert. Ook dit bedrijf maakt gebruik van elektrische auto’s, maar in deze auto’s van het merk Smart passen slechts twee personen.

De deelauto’s van Hyundai mogen bovendien ook buiten de hoofdstad worden gebruikt. Voorwaarde is wel dat de auto na afloop van de huurperiode weer in Amsterdam te vinden is.

Hyundai zegt dat de grote beschikbaarheid van laadpalen ervoor heeft gezorgd dat het deelplatform in onze hoofdstad beschikbaar komt. Amsterdam is de eerste stad waar het automerk zijn car-sharingplatform uitrolt.

Kosten

Het huren van een elektrische Hyundai kost 25 cent per minuut. Voor langer gebruik betaal je 12 euro per uur of 60 euro per dag. Hyundai belooft dat de klant automatisch de goedkoopste tarief afrekent.

Daarmee is het systeem ook goedkoper dan concurrent Car2Go. Daarbij betaalt de gebruiker 31 cent per minuut, 18 euro voor twee uur of 79 euro voor 24 uur.