Hyves stopt: Gebruikers kunnen persoonlijke data downloaden

Hyves

Bijltjesdag op media gebied. Want in de storm die een grote ontslagronde bij Sanoma doet opwaaien, meldt TMG dat het Hyves gaat omvormen tot gaming portal. Wat gaat er gebeuren met de enorme (persoonlijke) datasets die het bedrijf heeft van (oud-) gebruikers? Die kun je binnenkort downloaden!

Op het moment heeft Hyves meer dan één Petabyte aan content op hun servers staan: foto’s, video’s, krabbels, www’s en blogposts. Ter vergelijking: Netflix heeft ongeveer eenzelfde omvang aan series en films op hun server beschikbaar.

Vanaf 2 december zal het ooit zo succesvolle Nederlandse Hyves gaan omvormen van een sociaal netwerk naar een games platform. Gebruikers die nog data op de servers van het netwerk hebben staan kunnen deze vanaf november gaan downloaden.

Tussen 15 en 29 november kun je via de site van Hyves een aanvraag indienen om je complete persoonlijke profiel te downloaden. Wanneer de aanvraag is verwerkt ontvang je een e-mail van het bedrijf om je foto’s, video’s, krabbels en www te downloaden.

Naar verwachting zal Hyves tot het eind van het jaar bezig zijn om de verzoeken te verwerken. Mocht je willen blijven gamen bij Hyves kun je wel je account blijven gebruiken om in te loggen.

Het ooit zo snel groeiende team van Hyves is intussen teruggebracht naar 10 mensen, voornamelijk betrokken bij community management. Meer nieuws volgt.