Maak van ieder oppervlak een sensor met een beetje verf

Met the Internet of Everything en de connected home worden steeds meer dagelijkse objecten interactief. Maar wat als je nu geen zin hebt om allerlei nieuwe spullen wilt kopen, maar wel graag meer interactie wil in je huis? Dan kan een nieuw circuitboard misschien wel de oplossing bieden.

De designstudio Bare Conductive heeft dit nieuw board ontwikkeld. Het is een uitbreiding van de bekende Arduino. Eerder kwam deze studio al met verf die elektriciteit geleidt. Door met deze verf met het board te verbinden, wordt volgens de studio een wereld van mogelijkheden geopend. “Possibilities are limitless.”

Het circuitboard, genaamd Touch Board, werkt via aanraking. Door de een oppervlak te verven met de geleidende verf en deze te verbinden aan de Touch Board wordt ieder oppervlak een sensor. Het circuitboard is dan ook door iedereen te gebruiken, zonder dat technische kennis nodig is. Maar omdat de basis bestaat uit een Arduino, kun je natuurlijk ook naar hartenlust programmeren.

In onderstaande Kickstarter video laat de designstudio verschillende opties zien van hun Touch Board. Zo kun je bijvoorbeeld een lichtschakelaar maken in welke vorm dan ook of geluiden af laten spelen met behulp van een SD kaartjes.

Het team heeft haar doelstelling op Kickstarter al ruimschoots gehaald met nog 28 dagen te gaan. Vanaf 40 Engelse Pond heb je al een Touch Board pakket in huis. De eerste boards worden vanaf maart 2014 verstuurd.