IBM investeert 3 miljard dollar in platform voor het Internet of Things

Tech-gigant IBM gaat vol inzetten op het Internet of Things. Het bedrijf heeft bekendgemaakt dat het drie miljard dollar gaat investeren in een nieuwe business unit. De nieuwe business unit is gericht op het ontwikkelen van zakelijke platformen en toepassingen voor het Internet of Things.

De medewerkers van de nieuwe business unit zullen zich ontfermen over de ontwikkeling van een nieuw, zakelijk cloudplatform voor het Internet of Things. IBM hoopt met het nieuwe platform externe partners aan te trekken die hun eigen netwerken willen opzetten voor het Internet of Things. Deze netwerken kunnen vervolgens verbonden worden aan het platform, waardoor de externe partijen gebruik kunnen maken van diverse cloudgebaseerde diensten van IBM. Op deze manier hoopt IBM de drempel voor bedrijven te verlagen om verbonden apparaten te ontwikkelen.

Daarnaast wil het bedrijf via het nieuwe platform de ontwikkelingen rondom het Internet of Things in kaart brengen. Zo is IBM van plan om diverse cloudgebaseerde diensten te ontwikkelen, waarmee het mogelijk is om meer inzicht te verkrijgen in de data van verbonden apparaten zoals smart cars, smart home oplossingen en smart cities. Op basis van de geanalyseerde data zouden bedrijven beter in staat zijn om gerichte oplossingen te ontwikkelen voor het Internet of Things.

Om de opening van de nieuwe business unit extra glans te geven, heeft IBM alvast onthuld dat het een partnership aangaat met The Weather Company. Het bedrijf, gespecialiseerd in weersvoorspellingen, wil via het platform van IBM meer inzicht verkrijgen in de gevolgen van weersomstandigheden op de bedrijfsresultaten van verschillende industrieën. Op basis van deze analyses zouden oplossingen ontwikkeld kunnen worden om industrieën onafhankelijk te maken van weersomstandigheden.