IBM maakt met behulp van atomen de kleinste film ooit gemaakt


Als je niet beter zou weten, zou je denken dat je naar een hele oude animatie uit Tik Tak zit te kijken. Zo eentje die het net niet gered heeft. Maar de kracht van deze korte animatie zit hem niet in het script dat IBM bedacht. Het is het feit dat hij compleet gemaakt is met behulp van losse atomen.

In totaal zien we 5000 atomen van koolmonoxide die bestuurd wordt door kleine magneten gemaakt van andere atomen. Om de atomen zo in beeld te brengen is er een vergroting nodig van liefst 100 miljoen keer.

Waarom nu dit filmpje delen? Omdat het filmpje gemaakt is om een doorbraak te vieren die IBM Research heeft gemaakt. IBM gebruikt deze “magneet”-technieken in hun onderzoek naar atomische data opslag. Terwijl er momenteel 1 miljoen atomen nodig zijn om 1 bit data op te slaan, zouden deze 12-atooms magneten in staat zijn om dat te doen in een veel kleinere ruimte.

This breakthrough has the potential to make our computers and devices smaller and more powerful, but also holds enormous implications for the way entire industries operate

Wie meer wil lezen over het onderzoek, kan op de website van IBM verder de diepte in. Benieuwd hoe de stop-motion gemaakt is? Check dan de video hieronder.