IBM Watson en Sesamstraat werken samen voor beter onderwijs

Een onwaarschijnlijke combinatie die het mogelijk moet maken om educatie van kinderen over de hele wereld te veranderen en te verbeteren. Techgigant IBM ontwikkelt nieuwe onderwijsprogramma’s door de inzet van IBM Watson in samenwerking met Sesame Workshop, de makers van het populaire Sesamstraat.

Een belangrijk deel van de ontwikkeling van de hersenen gebeurt in de eerste vijf jaar van je leven. Deze jaren zijn kritisch voor het leerproces en de ontwikkeling van kinderen. Sesamstraat heeft meer dan 45 jaar ervaring en uitgebreide kennis over de manier waarop kinderen het beste leren.

De kracht van IBM Watson is de mogelijkheid om grote hoeveelheden ongestructureerde data op te slaan, te combineren en er van te leren. Op deze manier kunnen ze samen zeer gepersonaliseerde onderwijsvormen aanbieden. De verwachting is dat dit het leerproces van zowel kinderen als leerkrachten enorm zal transformeren.

Sesame Workshop en IBM Watson gaan een samenwerking van 3 jaar aan. In deze periode zullen ze onderwijsplatformen en -producten ontwikkelen die zich aan kunnen passen aan de leervoorkeuren van individuele kinderen in het kleuteronderwijs.

Jeffrey D. Dunn, CEO van Sesame Workshop schrijft in een blogpost:

Sesamstraat gebruikte in de jaren ’60 de TV om zoveel mogelijk kinderen te bereiken. Kinderen die niet altijd de toegang hebben tot onderwijs vanwege hun sociale en economische status. Dit heeft heel goed gewerkt. In de samenwerking met IBM en Watson ontwikkelen we een nieuwe generatie van instrumenten om deze kinderen te bereiken én ze te helpen om goed onderwijs te krijgen.