IBM Watson landbouwplatform voorspelt prijzen van groenten en bestrijdt ziektes

Landbouw is een ontzettend moeilijk vak, waarbij veel factoren bepalen of je je groenten en fruit daadwerkelijk kunt oogsten en verkopen. Om de markt te helpen te stabiliseren, heeft IBM het IBM Watson Decision Platform for Agriculture gelanceerd. Dit platform bestaat uit kunstmatige intelligentie (AI), het internet of things (IoT) en cloudoplossingen, meldt Venturebeat.

Al die verschillende technologieën moeten samen “op bewijs gebaseerde” inzichten geven. “Met de explosie aan data uit landbouwuitrustingen, omgevingssensoren en input op afstand, is het onpraktisch om af te gaan op intuïtie of traditionele technologie te gebruiken om te begrijpen wat de variaties in kwaliteit veroorzaken en boeren tips te geven”, aldus het bedrijf.

“Wij vullen dit gat in door Watson AI te gebruiken bij de data, om de beslissingen te genereren die boeren nodig hebben om hun eigen beslissingen te maken.”

Voorspellingen

Het platform licht alle belangrijke factoren uit die mogelijk invloed hebben op het eten in de grond. Het gaat bijvoorbeeld om de temperatuur van de grond, hoe vochtig de grond is en ziekten. Boeren kunnen zelf drones over hun land sturen om foto’s naar de IBM Cloud te sturen voor analyse met kunstmatige intelligentie of close-ups van planten versturen. Zo kunnen bijvoorbeeld ziekten ontdekt worden.

Grote bedrijven kunnen het platform gebruiken om te voorspellen wanneer ze waarschijnlijk kunnen oogsten en hoeveel ze op de wereldwijde markt gaan verdienen. Ook kunnen ze met het platform ontdekken wat de beste periode in het jaar is om een bepaalde groente te verkopen.