Idris Elba keert terug als Luther in nieuwe film

Idris Elba als Luther

Helemaal aan het begin van de jaren ’10 kwam Netflix met een nieuwe hitserie: Luther. Helaas kwam die serie negen jaar later tot zijn einde. Maar niet voor eeuwig, zo blijkt nu. Netflix heeft namelijk aangekondigd dat Idris Elba de rol opnieuw op zich neemt, maar nu in een film.

Mocht je de serie onverhoopt gemist hebben: Luther gaat over John Luther, een detective bij de politie. Hij onderzoekt moordzaken, veelal die met seriemoordenaars. Het bijzondere aan hem is dat hij erg goed is om zichzelf te verplaatsen in de seriemoordenaar. Maar zijn methoden, persoonlijkheid en onstuimige privéleven zorgen er vaak voor dat hij ruzie krijgt met zijn leidinggevenden, waardoor hij door sommigen meer als een probleem dan als de oplossing gezien wordt.

De serie verscheen in eerste instantie op de BBC, maar was later ook te streamen op Netflix. In totaal kwamen er vijf seizoenen, die erg goed ontvangen werden. Het vijfde seizoen eindigde bovendien met een open einde, waardoor veel fans hoop hadden voor een vervolg.

Luther de film

En dat vervolg komt er dus, in de vorm van de film Luther: The Fallen Sun. De film gaat verder na het vijfde seizoen en heeft logischerwijs Idris Elba weer in de hoofdrol. In de film wordt Londen geterroriseerd door een gruwelijke seriemoordenaar. Luther zelf zit nog in de gevangenis en wordt geplaagd door de gedachte dat hij er niet in is geslaagd om de cyberpsychopaat te vangen, die hem nog altijd blijft uitdagen. Daarom besluit hij uit de gevangenis te ontsnappen en de klus af te maken.

Naast Idris Elba keert ook Dermot Crowley, die Martin Schenk speelde, terug in de film, zo heeft Netflix al bekendgemaakt. Verder krijgt Andy Serkis de rol van David Robey.

De film verschijnt op 10 maart op Netflix.

Beeld: Netflix